Strix RX 480 sistem oyun oynarken resetleme sorunu

kynomuos

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sistem boştayken hiçbir sorun yok ama oyunlara girince sistem kendini restliyor geri açılıyor o konuda sorun yok. 4 oyun var elimde; Blade and Soul, Overwatch, LOL ve CS-GO bunlardan CS:GO'da sürekli oluyordu ama diğer oyunlarda sorun yoktu bu gün LOL'de yapmaya başladı. Bende yazmak istedim sorun neden oluyordur acaba ?

Sistem:
  • i3 6100
  • MSİ Bazooka
  • 8GB RAM
  • 1 TB HDD
  • Asus Strix RX 480 8GB
  • Nagas 600w 80+ PSU

Bu arada Overwatch ve Blade and Soul oynarken saatlerce bu sorunu yaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi de HDD'yi HD Tune programıyla test et. Error Scan ve Health yazan bölümlerden teste sok. Oyun anındaki sıcaklık değerleri neler? AİDA 64 ile sıcaklık ölç ve fotoyu buraya at.
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

10dk cs go oynadım çektim sıcaklık fotosunu zaten ondan 2 dk sonrada res atı gene :) vüris taraması yapıyım ama sanmıyorum windows defender falan hep açık ve oyunlar dışında yükleme yok olan oyunlarda Overwatch,Cs-go,LOL,Blade and Soul Başka bişey yok hdd de

HDD yavaş ama bu yavaşlık resetlemeye yol açmaz. BİOS'un güncel mi? Ekran kartı sıcaklığı oyunlarda hangi seviyelerde? BİOS'ta herhangi bir oynama da bulundun mu?
Kurulmadan itibaren BİOS sadece sistemi kurarken açtım daha sonra elemedim bile en yüksek 70 gördüm ondada zaten 3 fan aynı anda çalışmaya başlayıp hemen 40 kadar düşürdü daha üst görmedim dikkat etmedim BİOS güncel bakmam lazım sonra onuda yazarım. OverWatch'da 50-75 arası geziyor 10 oyun falan atıyorum LOL ise zaten çok oynamadım sürece 65 üst zor çıkıyor sıcaklık konusunda sorunum yok bunu lol oynarken sadece 2 defa ama CS GO da ise 15 dk içinde kapanıyor nadiren 3 4 oyunda gitti oldu

Dostum ekran kartını değiştirdin mi? Yani başka bir ekran kartından bu karta geçtin mi? Ya da çözünürlüğü monitör ün desteklediğinden yukarı çıkardın mı? Ben ekran kartımı seninki ile aynı kartla değiştirdim 4 5 gün önce. Oyuna girince gri bir ekran geliyordu. Pc reset dahi atmıyordu. Bugün format attım. Bir problemim kalmadı.

Dostum ekran kartını değiştirdin mi? Yani başka bir ekran kartından bu karta geçtin mi? Ya da çözünürlüğü monitör ün desteklediğinden yukarı çıkardın mı? Ben ekran kartımı seninki ile aynı kartla değiştirdim 4 5 gün önce. Oyuna girince gri bir ekran geliyordu. Pc reset dahi atmıyordu. Bugün format attım. Bir problemim kalmadı.
Sistem bu şekilde toplandı daha önce öyle bir şey yapmadım zaten görüntüde bir sıkıntım yok benim sadece bu cs-go da bir res problemim var

Yok bios günceledim yok aynı sorun cs-go sürekli rest atıyor lol de ise dereceli oyunlarda rest atıyor sadece bu nasıl bir sorundur yokmudur yardım edebilecek

Son düzenleme:
[Çözüm] Oyun oynarken ve film izlerken ses cızırdıyor bilgisayar donuyor YAYINLANIR YAYINLANMAZ BAK BİR.

Sorun ses sürücülerinden kaynaklanıyor. [Çözüm] Oyun oynarken ve film izlerken ses cızırdıyor bilgisayar donuyor konuyu ben de resimli olarak yeni paylaştım şu an incelemede 20/Şubat/2017 satt 13:48 yayınlandıktan sonra mutlaka bakmalısın
Sistem zaten direk HDMI portuna bağlı ve dediğiniz seçeneği etkin yapınca programdan ses geliyor ama Chrome'u veya müziği açınca ses gelmiyor. Lakin dediğinizi deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı