Stüdyo kurulumu için ekipman önerisi

AHMET AYKANAT

Femtopat
Daha fazla  
Evet, yurdumun güzel insanları, herkese esenlikler diliyorum.

Ufak çaplı bir stüdyo kurma niyetindeyim. Daha doğrusu, vakit geçirmek için oyuncaklara ihtiyacım var. Uzun zamandır müzikten uzağım, yardımlarınız gerekli. Tarz olarak bakıldığında heavy metal, alternatif metal, hard rock; yerine göre blues da olduğu oluyor.

Şimdi:

• Gitar: ESP EC-256
  • Amfi: Vox VT20X
  • MPK: Mini Plus Key
  • Kulaklık: Behringer HPX-4000
  • Ses Kartı: M. Audio Duo
  • Referans Monitörü: Mackie CR3-X
  • Pedal: Jim Dunlop 95Q Wah Pedal
Gerekli olursa Boss MT-2 tarzı bir ilave pedal alabilirim. Gitar konusunda, fiyat bandında EC-256 dışında mantıklı bir seçenek bulamadım. Amfi konusuna gelirsek, hangi amfiye baksam memlekette satılmıyor. Boss MK-2 düşünüyordum, fakat satışı yok. Vox VT20X ise üzerinde bayağı seçenek olan bir amfi. Gain tonu belki kesmeyebilir diye düşündüm, fakat apartman dairesinde iş göreceğini öngörüyorum.

Velhasıl, yardıma ihtiyaç var. Haydi şu kardeşinizi bir yükten kurtarın. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mackie CR3-X bunlar referans monitörü değiller. 70 Hz - 20 kHz referans monitörü olamaz. "stüdyo monitör" diye bir etiket yapıştırmışlar anlam kargaşasına sebep olmaktalar. Aslen Multimedya monitör onlar. Zaten 3" referans monitörü olsa dahi işinize yaramaz; bass frekansları düzgün duyamazsınız.
O yüzden en az 5" yamaha HS50 gibi monitör tavsiye ederim.

Ses kartı iş görür.
Kulaklık yetersiz; Beyerdynamic DT770
Mini Plus Key standart tuşları olan bir klavye değil. Akor basamazsınız. Tuş hassasiyetleri yetersiz. Yine Nektar, M Audio gibi standart tuşu olan markalar bakın.

Mackie CR3-X bunlar referans monitörü değiller. 70 Hz - 20 KHz referans monitörü olamaz. "stüdyo monitör" diye bir etiket yapıştırmışlar anlam kargaşasına sebep olmaktalar. Aslen Multimedya monitör onlar. Zaten 3" referans monitörü olsa dahi işinize yaramaz; bass frekansları düzgün duyamazsınız.
O yüzden en az 5" Yamaha HS50 gibi monitör tavsiye ederim.

Ses kartı iş görür.
Kulaklık yetersiz; Beyerdynamic DT770
Mini Plus Key standart tuşları olan bir klavye değil. Akor basamazsınız. Tuş hassasiyetleri yetersiz. Yine Nektar, M Audio gibi standart tuşu olan markalar bakın.

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Amfi için bir öneriniz var mı? ESP- EC256'da kesin kararlıyım fakat amfi açısından kararsız kaldım. Zaten boss modellerinde bir türlü sıfır satışı bulamıyorum. Vox VT20X alma tarafım daha ağır basıyor.

Teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Amfi için bir öneriniz var mı? ESP- EC256'da kesin kararlıyım fakat amfi açısından kararsız kaldım. Zaten boss modellerinde bir türlü sıfır satışı bulamıyorum. Vox VT20X alma tarafım daha ağır basıyor.
İlk defa gitar çalmayacağınızı var sayıyorum? Tecrübeli olduğunuzu süşünerek Amfiye yorum yapmamıştım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı