Çözüm Stutter Ve Microstutter

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Arkadaşlar çok ayar denedim hiçbiri işe yaramadı, en son böyle bir çözüm yolu buldum ve işe yaradı, sizlerle paylaşmak istedim.
Yapacağımız ayar rivaturner ile FPS sabitleme ve kesinlikle işe yarıyor.

2.png

1.Gördüğünüz gibi bu oyunun FPS sabitlemesi ve aşırı dalgalı.
1.png

2.Bu gördüğünüz ise rivaturner'in FPS sabitlemesi ve daha kararlı.
3.png

3.Ben 130 FPS sabitledim değer size kalmış. Yardımcı olduysam ne mutlu bana, iyi günler.

Elinize sağlık, çok pratik ve güzel bir anlatım olmuş.

Ekran kartı sürücüsü ya da oyun içi ayarlarla FPS sabitlendiği zaman sabitleme işini ekran kartı yapar. Ekran kartlarının ölçümleri milisaniye iledir. Bu yüzden milisaniyelik hatalar ortaya çıkar, bunlar da 3-4 FPS aşağı, 3-4 FPS yukarı oynamalara sebep olabilir. Sonuçta azaltılmış da olsa, dalgalanmalar ortadan kalmamış olur.

Riva Tuner ile sabitleme yaptığınızda, sabitleme işi işlemciye yaptırılır. İşlemci, nanosaniyelik hatalar yapar. Yani hataların boyutu 1000 kat daha küçüktür. Bu yüzden çok daha kusursuz bir akıcılık sağlanır.

Arkadaşlar çok ayar denedim hiçbiri işe yaramadı, en son böyle bir çözüm yolu buldum ve işe yaradı, sizlerle paylaşmak istedim.
Yapacağımız ayar rivaturner ile FPS sabitleme ve kesinlikle işe yarıyor.

Eki Görüntüle 479885
1.Gördüğünüz gibi bu oyunun FPS sabitlemesi ve aşırı dalgalı.
Eki Görüntüle 479886
2.Bu gördüğünüz ise rivaturner'in FPS sabitlemesi ve daha kararlı.
Eki Görüntüle 479887
3.Ben 130 FPS sabitledim değer size kalmış. Yardımcı olduysam ne mutlu bana, iyi günler.
dostum bendede fortnite oynarken drop çok giriyor bana anlatırmısın detaylı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı