Stuttering sorunu PSU'dan dolayı olabilir mi?

Makaleler
2
Dostlar şu anda çok kalitesiz, Gamepower 500W 80+ adlı bir PSU kullanıyorum ve bunun üzerine oyunlarda stuttering problemi yaşıyorum. Tüm parçaları kontrol etmeme rağmen bir sorun çıkmayınca sorunun PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşünmeye başladım. Sistem, Full yüke sokan testlerde çökmese bile stuttering sorununun PSU'dan kaynaklanması ne kadar mümkündür?

Sistem özellikleri:
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: MSI RX570 4 GB Armor.
RAM: GeIL Evo Spear AMD Edition 8x2 16 GB RAM.
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
PSU: Gamepower 500W 80+
Depolama: Adata XPG NVMe 128 GB SSD.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi üstüne 2-3 sistem değiştirmişimdir. Hatırladığım kadarıyla sorun SSD'ydi. Windows'u Adata SU650'ye kurduğumda oyun ilk roundlarda feci drop yiyordu. Ardından farklı bir SSD'ye Windows'u kurunca düzelmişti.

Durmadan mı yiyordu, rahatsız edecek şekilde miydi? Bende çok nadir de olsa belirli oyunlarda oluyor. Her şey de temiz, problem de yok, ısı da yok. Kullanımları da normal, hatta karta undervolt + O.C yaptım. R5 5500 - RX 6600 - 144 Hz IPS monitör almadan önce o kadar gameplay izledim, aslında çok iyiydi ya da direkt olarak ekran içi değil de canlı görmek başka galiba testleri şöyle detaylı pek yapmıyorlar. Attığım SS'deki gibi değerlerle, Micro stutter %'si sizde nasıldı?

Bende Max %1-%5 oluyor. Oyundan oyuna göre değişiyor. Ben mi takıntılıyım acaba? RDR2'de yok denecek kadar az, ETS 2 Truckers MP'de bir tık daha çok haydi onda Online vesaire diye problemler var. ATS de oynuyorum onda da 80 tane mod var. O da arada olsun hadi Watch Dogs 2 ve GTA 4 de optimize özürlü deniyor. Ha yine oynanıyor tabii de GTA 4'e patch kurunca ve 1.7'ye downgrade edince düzeliyor ve ben hep PC'nin optimize ettiği ayarlarda oynuyorum. Daha iyi sonuç veriyor diye driverdan da absürt şeyler açık değil, özellikle FreeSync zaten Online oyunlarda kesinlikle kapatılmalı.

Muazzam gecikme oluyor onu çözdük gibi, dün CPU ve GPU odaklı bayağı oyun test ettim dediklerim aynı SATA SSD'ye kurulu, hatta yerlerini taşıdım Steam'den M.2'ye ve SATA SSD'ye hatta HDD'me bile taşıdım. Bayağı uğraştım gece. Dün CS2 girdim onda da pek yoktu o da M.2 SSD de FurMark ve OCCT yaptım sorun yok. Memtest86 yaptım sorun yok, Prime95'de de sorun yok, cbp veya PBO açmak da pek bir şey değiştirmiyor. zaten kapatınca daha iyi CPU 50-55 derecelerde çalışıyor. kart ise maksimum 70 görüyor manuel %65 fanla, ilginç sistem. değişmeyi bırak yer mevki bile değişen var, yine düzelmiyor diyordu yabancı forumlarda okudum ama herkesin stutter sebebi bambaşka. donma şekli bile farklı.

Oyunlarım Full orijinal bu arada.

ss.png

3060 geçmeyi de düşündüm, yine yabancı ve bizim forumlarda benim sistemin NVIDIA + Intel halinde de yaşıyorum demişler veya AMD + Intel'de ama herkesin stutter tarzı farklıydı. Attıkları videolarda mesela i5 12.nesil ve 3070 Ti kullanan adam oynayamıyordu oyunu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı