"Şu anda NVIDIA GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz" hatası

İyi de ekran kartının işlediği görüntüyü nereden alacak. Ekran kartı kablosuz olarak mı monitöre aktaracak.
Aynı anakart üstündeler hocam bu şekile benzer olup iki farklı ekran kartını sisteme takıp birini iş diğerini başka bir işte kullanacak şekilde kullananlar var. Konu sahibi daha önce kullandım dediğine göre konunun üstüne gitmekte fayda var en azından denemiş oluruz.

Yav aynı anakart üstündeler de anakart sadece CPU'dan GPU'ya veri gelişi tanır. İşlenmiş görüntüler monitöre ekran kartı üzerindeki çıkıştan aktarılır. Monitörü ekran kartına bağlamadan işlenmiş görüntüyü elde etmek imkansız.

Hocam konuyu açan arkadaşın konuya müdahil olması, aygıt yöneticisinden fotoğraf atması ve daha önce aldığı performans hakkında bilgi almamız gerek. Ben olur demiyorum benimki bir varsayım sadece konu sahibi de bu şekilde kullanıyordum dediği için konunun üstüne gitmek lazım dedim. Eğer eski bir anakart ve eski bir ekran kartı bulursam deneyeceğim, bilgisayarım yok ama çok merak ettim çalışıp çalışmayacağını.

Dahili GPU driverini yüklediniz mi siz aygıt yöneticisini atmadan ben sorayım?

Kısacası onboard VGA çıkısını kullanarak ekran katından görüntü almak istiyorum.
Hdmi vga dönüştürücü alın.

Kesinlikle haklısınız ama şöyle söyleyeyim bir ekran kartının yapısını inceleyin sizce görüntü anakart üzerinden aktarılabilseydi; ekran kartı üzerine niçin bir görüntü soketi koyulsun?

Yani ama o şekilde görüntü alsa bile performans kaybı olur o yüzden direk ekran kartından görüntü alınıyordur da eskiden BIOS'larda PEG/IGP IGP/PEG gibi modlar görüyorduk bununla alakası olabilir mi diye merak ettim ben bir bakayım belki eski odalardan çıkar hocam.

Hocam benim bildiğim; Harici ekran kartı üzerinden onboard görüntüsü aktarımı diye bir şey var. Ama tersine hiç rastlamadım ki mantıklı da gelmiyor açıkçası.

Hocam laptop mantığına baktığımızda ikisi aynı anakart üstünde ancak görüntü çıkışları dahili GPU'ya bağlıdır mesela harici ekran kartını devre dışı bıraktığınızda bilgisayar etkilenmez standart şekilde çalışır ama dahiliyi devre dışı bıraktığınızda çözünürlük bozulur ve harici ekran kartı devre dışı kalır. Mesela laptoplarda dahili ekran kartı driveri yüklenmeden harici yüklenemez ve hata olarak arkadaşın başlıkta belirttiği hatayı alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…