Arkadaşlar, Erciyes Tıp’dayım. Okul beni sarmadı, hem aile evi hem de ortam çok kötü. Ben şu anda yatay geçiş yapabilir miyim, ya da okulu dondurup bu sene hiç kalmadan seneye başka yerde 1. sınıfa geçebilir miyim?
Şu an yatay geçiş yapamazsınız ne yazık ki. Yatay geçiş yapabilmek için yatay geçiş dönemlerinde olmanız gerek. Tıp fakültelerinin 1. sınıfına AGNO ile geçiş yapılmıyor, Bahar döneminde yani yarıyılda da geçiş yapılmıyor. Ya bu seneyi tamamen okuyup seneye hem AGNO ile hem de MYP ile 2. sınıfa geçiş deneyeceksiniz, ya da bu yılı tamamen dondurup seneye MYP ile 1. sınıftan başlamayı deneyeceksiniz.
Merkezi yerleştirme puanı ile mi yatay geçiş yapacaksın?
Tıp için oluyor mu bilmiyorum ama dönem bitmeden geçemezsin.
Beğenmiyorsan bile çalış sınıfını geç 2. sınıf başlamadan merkezi puanın ile geçiş yaparsın.
Şu an yatay geçiş yapamazsınız ne yazık ki. Yatay geçiş yapabilmek için yatay geçiş dönemlerinde olmanız gerek. Tıp fakültelerinin 1. sınıfına AGNO ile geçiş yapılmıyor, Bahar döneminde yani yarıyılda da geçiş yapılmıyor. Ya bu seneyi tamamen okuyup seneye hem AGNO ile hem de MYP ile 2. sınıfa geçiş deneyeceksiniz, ya da bu yılı tamamen dondurup seneye MYP ile 1. sınıftan başlamayı deneyeceksiniz.