Şu zamandan sonra çalışmaya başlanırsa LGS'de yapılabilir mi?

Callypso

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben akademik anlamda başarısız olmayan, genellikle insanların çalışarak zor yaptığı hatta yapamadığı şeyleri çalışmadan yapabilen bir 8. sınıf öğrencisiyim ama okula karşı da nötrüm ne seviyor ne de sevmiyorum (belki de sevmeyen tarafım ağır basıyordur.). Malûm bu senenin sonunda bir LGS beni bekliyor ama ben nasıl olsa çalışırım düşüncesi ile sene başından bu yana gerçekten az çalıştım. Şimdiye kadar hatta neredeyse çoğu zaman hiç çalışmadım. Ki buna rağmen sadece dershane ve okul ile kendim çalışmaksızın senenin başında gayet güzel de ilerliyordum ama sonrasında çalışmamaktan ve elde ettiklerimden dolayı oluşan nasıl olsa yaparım ben düşüncesinden olsa gerek gerçekten düşüş yaşadım sene başından bile aşağıya indim. Artık vakit azalıyor ve ben bunun farkına geç vardım hatta hâlâ varamadım. Yine çalışmıyorum ve hatta çalışmayı bilmiyorum. Ben şimdiye kadar hiçbir sınava veya herhangi bir şeye oturup çalışmadım, nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum yapamıyorum. Ben senenin başında hayalleri ve hedefleri olan bir çocuktum, yavaş yavaş oluşan tablodan dolayı bu hayallerim de kararmaya başladı. Ben mi çok abartıyorum? Evimden çok uzak bir liseye gitmek istemiyorum daha kötüsü kalitesiz bir meslek lisesine de gitmek istemiyorum yanlış anlamayın meslek liselerini kötülemiyorum ama meslek liselerinin ortamları da malûm çok sağlıklı değil. Ve ailemi hayal kırıklığına uğratmak onları üzmek istemiyorum benden ümitliler. Denemelerde en kötü gelen dersim matematik, bunu nasıl düzeltebilirim? Genelde konuları bilmeme rağmen yeni nesil sorulara gelince şaşırıp kalıyor yapamıyorum. Soruların hangi konulara ait olduklarını anlamıyorum nasıl bir çözüm metodu uygulamam gerektiğini bilemiyorum. Sadede gelmek gerekirse bu saatten sonra çalışmaya başlarsam başarabilir miyim yoksa çok mu geç kaldım? Matematiği 4-5 netlerden 15-16 ya çekebilir miyim, yapabilirsem nasıl yapabilirim? Diğer derslerimi de maksimuma nasıl çekerim? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Çalışma taktikleri de verirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir şey için geç kalmadın dostum hazirana kadar biraz dişini sık güzel bir okula gidersin zorlarsan derece bile yaparsın ama sana tavsiyem şudur okul gelip geçici dostum seni dışarıda çok büyük bir hayat bekliyor okul bunun ufak bir kısmı sana derim ki meslek lisesine ya da piyango lisesine gitme de ortalama bir okula git bir şey olmaz şu kısmı atlattıktan sonra dışarıdaki hayata yatırım yap sana şunu söylüyorum okul gerçekten önemli değil.

Diğer derslerdeki netleriniz ne durumda?

Yapabilirsin geç kalmışsın ama hala yapabileceğin bir sürü şeyler var daha 1. dönem bitti derslerin nasıl ortalaman kaç ben şu an 10. sınıfım ben hiç çalışmadım birkaç özel derse gitmişliğim vardır kendini hala geliştirebilirsin ben hiç çalışmadan %24'lük dilime girmiştim ilk önce bu 15 tatilde konuları tekrar etmeye başla sonra tekrar ettiğin konulardan 1 test bile olsa çöz aklında kalması için eğer konuları toparlarsan ve soru çözüp pekiştirir isten çok yüksek yerlere gelebilirsin tatilden sonra ise okulda işlenen konuları tekrar et ve soru çöz soru bankası alabilirsin pek bilgim yok ama hız yayınları en iyisidir eğer yardımcı olabildim isem ne mutlu bana.

Bende aynı düşünceden dolayı lgs puanımla yerlesemedim. Hala telafi fırsatın var bol bol çalış. Pomodoro taktiği kullan. Aklında bulunsun obpni de her ihtimale karşı yüksek tut

Son aya kadar hayvan gibi yatıp son 1 ay çalışan arkadaşım 440'larda bir puan alıp beni geçmişti.

Okul tabii ki de önemli bana göre yanlış düşünüyorsun okul gelecektir eğer iyi bir liseye yerleşir ise üniversite sınavında başarılı olma ihtimali daha yüksek.

seni dışarıda çok büyük bir hayat bekliyor okul bunun ufak bir kısmı sana derim ki meslek lisesine ya da piyango lisesine gitme de ortalama bir okula git bir şey olmaz
Gitme denilen meslek lisesi, lise yıllarında "keşke meslek lisesine gitseydik" olur haberiniz olsun.
Yüksek notlar alıp çok iyi yerlere geleceğinizin bir garantisi yoksa meslek lisesi hayat kurtarıcı olur. Çok iyi okuma kararı verirseniz yine okursunuz. Yapamazsanız da elinizde bildiğiniz bir meslek olur. Dışarıda hayat seni falan beklemiyor. Kimseyi beklemiyor. O hayatı düzenlemen gerekiyor.

Aga, ben de senin yaşlarındayken çalışmadan yaparım diye düşünüyordum ama işler öyle yürümüyor. O küçümsediğin kişiler, senden daha az zeki olsalar bile konuları kavrayıp pratik yaptıkları için seni geçerler. Hedeflerini küçültme, ama her lisenin aynı olmadığını da unutma. İyi liseler, iyi öğrencileri aldığı için iyi. "Kötü lise" diye bir şey yok, sadece genel başarı düzeyi değişiyor. Meslek liselerine gelince, ortalaman yüksekse zaten mesleğe gitmezsin.

Matematik konusunda birkaç metot denemek ve birkaç test çözmekle her şey hallolmaz. Eksik olduğun konuları kolaydan başlayarak zora doğru ilerlemen gerek. Sanma ki bir anda başarılı olacaksın; düzenli test çözerek ve sabırlı olarak bunu halledebilirsin. Ancak 4-5 ayda mucize bekleme, 500 tam puan yapmak kolay değil.

Denemeleri asla küçümseme. Denemelerde yaptığın her hata için şu yöntemi uygulayabilirsin: 10 kolay, 10 orta ve 30 zor soru çöz. Her yanlışın için bu şekilde çalışmaya devam et. Geç değil; düzenli ve planlı çalışmayla başarılı olabilirsin!

Bide Şunu Unutma Kendini Zeki zannetme.​

İstikrarlı düzenli çalışacaksın. Mesai ayıracaksın. Açacaksın denemeyi yanlış yaptığın konuları belirleyeceksin. Kendine ceza vereceksin. Üslü ifade yanlışsa 2-3 test üslü ifade çözeceksin. Matematik branş denemesi al çöz haftada 3-4 tane. yanlışlarına bak ceza ver. LGS sosyal zaten ciddiye alınmayacak kadar kolay. Tarih ve dinde kavramlarına çalış. İngilizcen yoksa sadece oradan kaçabilir. Fen'i de matematikle aynı şekilde halledebilirsin. Önemli olan çok çalışmak. Sen emek vermezsen bu saatten sonra hiçbir şey olmaz. İyi bir okul istiyorsan günlük 6 saatini buna ayır en azından. İyi bir lise sana çok şey katar. Okulun puanı yükseldikçe sigara içen, alkol kullanan kişi sayısı azalır. Okulunda kavga dövüş olmaz. Saygı ortamı olur. Kitabını açıp ders çalıştığında iyi bir okula gidersen sessiz bir ortam bulabilirsin. Kütüphane sadece bir oda olmaz, kullanabildiğin bir yer olur. Üniversite hedefin varsa düşük puanlı bir okul seninle bir fen lisesi kadar ilgilenmez. Bizim aynı ortaokulda olduğumuz arkadaşlarımız vardı. Sadece ben sigaraya başlamadım. Benim okulum 12. sınıftayım şuan haftada 2 deneme yapıyor, diğer okullarda başlamayanlar bile var denemeye. Bu iş çalışmadan olmaz. Emek vermeden olmaz. 5 net kötü görünebilir ama benim senemde 10 netle fen lisesine girenler vardı. Ki kaç kişi lise sınavının bilincinde? Kaç kişi bir sürü emek veriyor, çalışıyor? Senin hedefin varsa ve sen bu durumdaysan çok çalışacaksın başka çare yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…