Callypso
Centipat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Ben akademik anlamda başarısız olmayan, genellikle insanların çalışarak zor yaptığı hatta yapamadığı şeyleri çalışmadan yapabilen bir 8. sınıf öğrencisiyim ama okula karşı da nötrüm ne seviyor ne de sevmiyorum (belki de sevmeyen tarafım ağır basıyordur.). Malûm bu senenin sonunda bir LGS beni bekliyor ama ben nasıl olsa çalışırım düşüncesi ile sene başından bu yana gerçekten az çalıştım. Şimdiye kadar hatta neredeyse çoğu zaman hiç çalışmadım. Ki buna rağmen sadece dershane ve okul ile kendim çalışmaksızın senenin başında gayet güzel de ilerliyordum ama sonrasında çalışmamaktan ve elde ettiklerimden dolayı oluşan nasıl olsa yaparım ben düşüncesinden olsa gerek gerçekten düşüş yaşadım sene başından bile aşağıya indim. Artık vakit azalıyor ve ben bunun farkına geç vardım hatta hâlâ varamadım. Yine çalışmıyorum ve hatta çalışmayı bilmiyorum. Ben şimdiye kadar hiçbir sınava veya herhangi bir şeye oturup çalışmadım, nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum yapamıyorum. Ben senenin başında hayalleri ve hedefleri olan bir çocuktum, yavaş yavaş oluşan tablodan dolayı bu hayallerim de kararmaya başladı. Ben mi çok abartıyorum? Evimden çok uzak bir liseye gitmek istemiyorum daha kötüsü kalitesiz bir meslek lisesine de gitmek istemiyorum yanlış anlamayın meslek liselerini kötülemiyorum ama meslek liselerinin ortamları da malûm çok sağlıklı değil. Ve ailemi hayal kırıklığına uğratmak onları üzmek istemiyorum benden ümitliler. Denemelerde en kötü gelen dersim matematik, bunu nasıl düzeltebilirim? Genelde konuları bilmeme rağmen yeni nesil sorulara gelince şaşırıp kalıyor yapamıyorum. Soruların hangi konulara ait olduklarını anlamıyorum nasıl bir çözüm metodu uygulamam gerektiğini bilemiyorum. Sadede gelmek gerekirse bu saatten sonra çalışmaya başlarsam başarabilir miyim yoksa çok mu geç kaldım? Matematiği 4-5 netlerden 15-16 ya çekebilir miyim, yapabilirsem nasıl yapabilirim? Diğer derslerimi de maksimuma nasıl çekerim? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Çalışma taktikleri de verirseniz çok sevinirim. Şimdiden herkese çok teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: