Subay nasıl olunur?

N4GotHer

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, 10. sınıf öğrencisiyim derslerim ortalama. Eşit ağırlık alanından devam etmeyi planlıyorum. Subay olmam için nasıl bir yol izlemem lazım? Eşit ağırlıkçıyım, MSÜ sınavını kazanmak yeterli oluyor mu? TYT AYT de gerekiyor mu? Akabinde süreç nasıl? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Merhaba, 10. sınıf öğrencisiyim derslerim ortalama. Eşit ağırlık alanından devam etmeyi planlıyorum. Subay olmam için nasıl bir yol izlemem lazım? Eşit ağırlıkçıyım, MSÜ sınavını kazanmak yeterli oluyor mu? TYT AYT de gerekiyor mu? Akabinde süreç nasıl? Bilenler aydınlatırsa sevinirim.

Deniz hava ve kara olarak 3'e ayrılır hem subaylık okulu vardır hem de astsubaylık okulu vardır.

Astsubay alımı için TYT puan türü baz alınır.
Subay alımı için TYT + AYT puan türü baz alınır ayrıca hava için sayısal kara için sözel ve eşit ağırlık kara ve deniz içinde sayısal puan türünden alım yapar.

Deniz hava ve kara olarak 3'e ayrılır hem subaylık okulu vardır hem de astsubaylık okulu vardır.

Astsubay alımı için TYT puan türü baz alınır.
Subay alımı için TYT + AYT puan türü baz alınır ayrıca hava için sayısal kara için sözel ve eşit ağırlık kara ve deniz içinde sayısal puan türünden alım yapar.

Yani MSÜ+TYT+AYT'ye girip başarılı olursam eşit ağırlıktan Kara Harbe girebiliyorum değil mi?

Yani MSÜ+TYT+AYT'ye girip başarılı olursam eşit ağırlıktan kara harbe girebiliyorum değil mi?

Evet ama direkt girebiliyorsunuz demek doğru olmaz çünkü bunun güvenlik soruşturması var, sağlık raporu var, spor sınavı var mesela çoğu kişi göz derecesinden, psikiyatriden (geçmişteki psikiyatrik tedavi tanısı veya ilaç tedavisi) veya skolyozdan eleniyor eğer gerçekten bu mesleği istiyorsan önce gidip askerlik yapmış biriyle konuşmalısın uzman çavuşlardan bahsetmiyorum subaylardan bahsediyorum gidip onlardan konuş onlar sana bizzat nasıl bir meslek mobbingi disiplini tek tek anlatırlar sonrasında da MSÜ'ye girmene engel teşkil eden bir durum var mı bak eğer yoksa ve gerçekten istiyorsan gir. Bana göre askerlik çok kudretli bir meslektir bende subay olmak istiyordum çocukluktan beri hayalimdi fakat psikiyatri geçmişim sebebiyle giremedim.

Yukarıdaki arkadaşın dediğinin yanı sıra bir yolu daha var.
Muvazzaflık.
Eğer lisans veyah lisansüstü bir eğitim alırsanız zorunlu askerliğinizi uzun dönem(subay olarak) yapabilir.
Ve uygun şartlar sağlanırsa orduda kalabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı