Subaylık rahat mı?

İlçe jandarma subaylığı Suriye'ye falan gidiyor mu ki?

Diyelim ki batı veya İç Anadolu bölgesinde görev yapıyorum diyelim.

O şans meselesi ama genelde jandarma en fazla sınıra gider dışarısına çıkmaz. Ama illaki şark görevinde doğuda bir yerde görev yaparsın. Bu kaçınılmaz. Özel durumlar yoksa tabii.

İlçe jandarma subaylığı Suriye'ye falan gidiyor mu ki?

Diyelim ki batı veya İç Anadolu bölgesinde görev yapıyorum diyelim.
Diyelim diye bir kelime yok askeriyede zaten çoğunlukla doğu bölgesine düşersin rahat yerlerde olan kişilerde yaşı olan kişiler 20-35 yaş arasını rahat yere göndermezler diye düşünüyorum sağlık problemi yok ise.

Jandarma sınır dışı pek görev yapmaz JÖH ise meskun mahal için PÖH bile sınır dışına göreve çıka bilir, Görev bu sınırı veya olmazı ve yapamam edemem yok.

O şans meselesi ama genelde jandarma en fazla sınıra gider dışarısına çıkmaz. Ama illaki şark görevinde doğuda bir yerde görev yaparsın. Bu kaçınılmaz. Özel durumlar yoksa tabii.

Zaten doğuda bir süre görev yapıp puan birikimiyle batıya gidiliyor olarak biliyorum.

Yani ülkenin şu anki durumunda doğu her ne kadar risk teşkil etmesede. Oranın zorluğu bir ayrı oluyor.

Zaten doğuda bir süre görev yapıp puan birikimiyle batıya gidiliyor olarak biliyorum.

Yok reis öyle bir şey. Atanmaya bağlı bu. Kimse sana bu doğuda görev yapmış, bir de batıya gönderelim demez.

Eğer görev gelirse tabii ki de sınır dışına çıkar görevimi yerine getiririm fazla sınır dışı olmuyorsa zaten bu iyi olur yoksa ülke içinde görev yaparsam gece bile kalkar göreve giderim benim için hiç sıkıntı yok.

Eğer şartlar böyleyse kazanması zor mu zaten üniversite yerine akademi yapıyormuşuz.

Jandarma son senelerde iç işlerine bağlı olduğu için onda böyle Suriye görevleri yok. Ama MSÜ'den Astsubay ya da Subay olursan Suriye'ye ya da başka ülkelere gitme ihtimalin yüksek.

Jandarma son senelerde iç işlerine bağlı olduğu için onda böyle Suriye görevleri yok. Ama MSÜ'den astsubay ya da subay olursan Suriye'ye ya da başka ülkelere gitme ihtimalin yüksek.

O zaman MSÜ yerine nerede okumalıyım? Kazanması zor mu?

MSÜ Subay olacaksan kazanmak biraz zor. Yani yazılı sınavda hem AYT hem TYT istiyor. Ama Astsubaylık dersen yazılı sınavda sadece TYT var. Bu sınavları geçtikten sonra da yazın Ankara'da mülakatlar oluyor. Fiziki, Sözlü ve Sağlık mülakatları. Burada işin içine torpil bir hayli giriyor diye biliyorum. Zaten Fiziki mülakatlarda bir hayli zorlayıcı.

O zaman MSÜ yerine nerede okumalıyım? Kazanması zor mu?

Jandarma astsubaylık için de JAMYO kazanmak gerek onunda istedikleri MSÜ astsubaylığı ile aynı.

Siz MSÜ'den subay olmak zor demişsiniz peki MSÜ dışında jandarma subay olunmuyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…