Subaylık rahat mı?

Siz MSÜ'den subay olmak zor demişsiniz peki MSÜ dışında jandarma subay olunmuyor mu?

O da MSÜ subaylık ile aynı zaten. Aynı şeyleri istiyor. Ya askeri okuldan 4 yıllık mezun ol diyor. Ya da herhangi bölümden 4 yıllık mezun ol sonra gel Jandarma Subaylığa başvuru yap KPSS'ye gir diyor. Yani zorluk açısından ikisi de aynı.

O da MSÜ subaylık ile aynı zaten. Aynı şeyleri istiyor. Ya askeri okuldan 4 yıllık mezun ol diyor. Ya da herhangi bölümden 4 yıllık mezun ol sonra gel jandarma subaylığa başvuru yap KPSS'ye gir diyor. Yani zorluk açısından ikisi de aynı.

Sınav çok zor mu peki öyle 12. sınıfta harıl harıl ders çalışmaya gerek var mı?

Sınav çok zor mu peki öyle 12. sınıfta harıl harıl ders çalışmaya gerek var mı?

Yani Subaylık için harıl harıl olmasa da bir hayli ders çalışmanız lazım. Sizde zaten benim gibi 9-10-11 sınıflarda yatıp hiçbir şey yapmadıysanız konular çok birikmiş oluyor. Ha bence Cumartesi Pazarları dinlenip hafta içi de disiplinli bir şekilde yaklaşık 3-5 saat kadar ders çalışırsanız rahat kazanırsınız. Ama disiplin çok önemli. Astsubaylık içinde o kadar zor değil. Sadece TYT 60 net yapınca yetiyor. Bu arada bu MSÜ sınavı üniversite sınavı gibi yazın değil. Mart ayında yapılıyor. Yani şurada 5 ay kadar bir zaman dilimi kaldı

Yani subaylık için harıl harıl olmasa da bir hayli ders çalışmanız lazım. Sizde zaten benim gibi 9-10-11 sınıflarda yatıp hiçbir şey yapmadıysanız konular çok birikmiş oluyor. Ha bence cumartesi pazarları dinlenip hafta içi de disiplinli bir şekilde yaklaşık 3-5 saat kadar ders çalışırsanız rahat kazanırsınız. Ama disiplin çok önemli. Astsubaylık içinde o kadar zor değil. Sadece TYT 60 net yapınca yetiyor. Bu arada bu MSÜ sınavı üniversite sınavı gibi yazın değil. Mart ayında yapılıyor. Yani şurada 5 ay kadar bir zaman dilimi kaldı.

Sıkıntı yok daha bana 2 yıl var.
Konuları normal şekilde çalışırsam hallederim o zaman hedef subaylık yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.

Sıkıntı yok daha bana 2 yıl var.
Konuları normal şekilde çalışırsam hallederim o zaman hedef subaylık yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim.

2 yılının olması mükemmel her gün tekrar yapıp test çözersen doktor bile olursun. Ama sakın daha iki yılım var deyip gaflete düşme. Yanarsın.

Oturup para kazanmak istiyorsan beden eğitimi öğretmeni ol. Askerlik kolay değildir, fakat çok fazla avantajı var. Askerlere özel tatil köyleri var ve aşırı ucuz, marketleri vergisiz, bir sürü imkanı var.

Oturup para kazanmak istiyorsan beden eğitimi öğretmeni ol. Askerlik kolay değildir, fakat çok fazla avantajı var. Askerlere özel tatil köyleri var ve aşırı ucuz, marketleri vergisiz, bir sürü imkanı var.

Hem askerin bir forsu ve saygınlığı oluyor saydıklarınız ve sizin dediğiniz avantajlardan dolayı subaylığı tercih edeceğim.

Hem askerin bir forsu ve saygınlığı oluyor saydıklarınız ve sizin dediğiniz avantajlardan dolayı subaylığı tercih edeceğim.
Evet o da var. Belki maaşı çok olmuyor ama hayatı çok daha ucuza yaşıyorlar. 4 kişilik bir aile Kumburgaz'da çok güzel ve ucuz bir tatil köyünde 1 haftalık için 500-1000TL arası ödemişti sanırım ve rütbesi de pek yüksek olmayan bir askerdi. Rütbe yükseldikçe fiyat düşüyor sanırım. Spor salonu, yemekhanesi, sahili, açık ve kapalı havuzu, marketi (Vergisiz ve çok ucuz.), kamp ve piknik alanları vs. her şeyi vardı. Magnum'u 15TL'ye mi ne almıştım, monster de 20TL civarıydı 500ML'lik hali.

Evet o da var. Belki maaşı çok olmuyor ama hayatı çok daha ucuza yaşıyorlar. 4 kişilik bir aile Kumburgaz'da çok güzel ve ucuz bir tatil köyünde 1 haftalık için 500-1000TL arası ödemişti sanırım ve rütbesi de pek yüksek olmayan bir askerdi. Rütbe yükseldikçe fiyat düşüyor sanırım. Spor salonu, yemekhanesi, sahili, açık ve kapalı havuzu, marketi (vergisiz ve çok ucuz.), kamp ve piknik alanları vs. her şeyi vardı. Magnum'u 15TL'ye mi ne almıştım, Monster de 20TL civarıydı 500ML'lik hali.

Maaşları gene yüksek oluyor subayların herhalde en kötü 40 50 bin civarı maaş alıyorlar.

2 yılının olması mükemmel her gün tekrar yapıp test çözersen doktor bile olursun. Ama sakın daha iki yılım var deyip gaflete düşme. Yanarsın.

Hocam Twitch veya YouTube'da veyahut Instagram da falan içerik üretsem yüzüm gözükecek şekilde bu mesleği kazanmamı etkiler mi veya kazandım diyelim mülakatta falan bir sıkıntı yaratır mı?

Hocam Twitch veya YouTube'da veyahut Instagram da falan içerik üretsem yüzüm gözükecek şekilde bu mesleği kazanmamı etkiler mi veya kazandım diyelim mülakatta falan bir sıkıntı yaratır mı?
[/QUOTE]
Hiç öyle bir şey duymadım hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı