Merhaba, Dual boot kullanıyorum ve GRUB menüde bir hata meydana geldi.
GRUB repair disk ile bu sorunu çözdüm ancak şu an ise GRUB Windows'u görmüyor. sudo update-grub
Çalıştırdığımda ise şu hatayı alıyorum. /etc/grub.d/30_os-prober: 324: printf: %2$: invalid directive
İnternetten araştırdım yalnız bu soruna bir çözüm bulamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Mint Sürümü;
Kod:
NAME="Linux Mint"
VERSION="20.3 (Una)"
ID=linuxmint
ID_LIKE=ubuntu
PRETTY_NAME="Linux Mint 20.3"
VERSION_ID="20.3"
Merhaba, Dual boot kullanıyorum ve GRUB menüde bir hata meydana geldi.
GRUB repair disk ile bu sorunu çözdüm ancak şu an ise GRUB Windows'u görmüyor. sudo update-grub
Çalıştırdığımda ise şu hatayı alıyorum. /etc/grub.d/30_os-prober: 324: printf: %2$: invalid directive
İnternetten araştırdım yalnız bu soruna bir çözüm bulamadım, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Mint Sürümü;
Kod:
NAME="Linux Mint"
VERSION="20.3 (Una)"
ID=linuxmint
ID_LIKE=ubuntu
PRETTY_NAME="Linux Mint 20.3"
VERSION_ID="20.3"
LC_ALL=C /bin/bash -c "sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"
komutunu kullandığımda sorunsuz şekilde halloluyor lakin, sudo update-grub şeklinde çalıştırdığımda aynı hatayı alıyorum grubu güncellemek istediğim zaman artık sürekli LC_ALL=C /bin/bash -c "sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg" bu komutu mu kullanmalıyım ?
LC_ALL=C /bin/bash -c "sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg"
komutunu kullandığımda sorunsuz şekilde halloluyor lakin, sudo update-grub şeklinde çalıştırdığımda aynı hatayı alıyorum grubu güncellemek istediğim zaman artık sürekli LC_ALL=C /bin/bash -c "sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg" bu komutu mu kullanmalıyım ?
Bilmiyorum. Varsayılan dil türkçe olduğu için böyle oluyor. Ek bilgi: Gün gelip genymotiona işiniz düşerse bu yöntemle açmak gerekir. LC_ALL=C genymotion