Sünnet Bilimsel Olarak Zararlı Mıdır Yararlı Mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Alay eden kim, gerçekte olanı söylüyorum. Kanıt da benim organım. İster inan ister inanma. Benim ve partnerimin bunu bilmesi yetiyor, sana gerek yok
Evli misiniz? Değilseniz eyvah eyvah. Bol bol işkence edilecek sizlere. İkinize de.

Evli misiniz? Değilseniz eyvah eyvah. Bol bol işkence edilecek sizlere. İkinize de.
İnanç benin inancım. Senin dertlenmene gerek yok yani Zaten inançsız birisin, senin için ceza da ödül de yok. Bak keyfine, yaşa hayatını. Şurada 40-50 yıl sonra böceğe, çiçeğe vitamin olup gideceksin.

Demek ki doğumda ya da ilk doğmuş halinde insan o deriye ihtiyaç duyuyor. Aslınsa bu da Allah'ın bir hikmetidir.
Sünnetsiz doğan bebeklerde herhalde Allah'ın hikmeti değil mi?

@ymnN Sünnetli daha güzel duruyor orasi ayri.

Alay bitti. Hakaret başladı. Muhafazakar bireyler zor durumda genel olarak bu yola başvururlar. Zinanın yanında biseksüellik de seziyorum. Aktif eşcinsel bireyleri tanıyan yakınlarım var. Senin için birini bulabilirim. Heteroseksuel olarak ilgimi çekmiyorsun.

Sanırım sen de hurilerin yanına gideceksin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben uyarayım da. Demirden kamçılar, zakkum, karnının içini eritip yakan kızgın ateş gibi ballandıra ballandıra anlatılan işkencelere inanmak psikolojinizi nasıl olumlu tutuyor anlamıyorum.

Sünnetin faydaları
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Mustafa Candan sünnetin çeşitli yayınlarda sünnetin faydaları olduğunu söyleyerek bunlar arasında en sık dile getirilenleri şöyle sıraladı:
  • İdrar yolu iltihabı: İlk 6 ay sonunda sünnetli ve sünnetsiz bebekler arasında yapılan araştırmalarda sünnetli olanlarda bu riskin daha az olduğu gösterilmiş. Özellikle sünnet derisi ucunda darlık olan bebek ve çocuklarla, anne karnında ya da sonrasında yukarı idrar yollarında genişleme saptanmış olanlarda da sünnet öneriliyor.
  • Hijyenik avantaj: Kapalı sünnet derisi, kötü bakımla birlikte mikroorganizma yerleşimine uygun bir ortam halini alıyor. Açık penis ucunun temizliği ise daha kolay oluyor.
  • Penis kanseri: Çeşitli yayınlarda sünnet olmayanların karşılaştırılmasında sünnet olanların penis kanserine daha az yakalandıklarını destekler sonuçlar bildirilmiş. Bunun açık penis ucundaki lezyonun kolay fark edilmesi ve hijyenik avantajla ilişkili olduğu yorumları da yapılıyor.
  • Rahim ağzı kanseri: Sünnetli erkeklerin partnerlerinin de benzer şekilde rahim ağzı kanserine daha az yakalandıklarını destekler sonuçlar bildirilmiş.
  • Erken boşalma: Sünnetli erkeklerde erken boşalma probleminin daha az görülmesinin açık penis ucunun çamaşırla sürekli temasının aşırı duyarlılığı giderek azaltmasından kaynaklandığı savunuluyor.
Kaynak: Sünnetin faydaları nelerdir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…