Sünnet olmak insana zararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum halk bilmiyor diyorsun bunu o işte ustalaşmış doktorlar da mı bilmiyor peki?

Vakti zamanında beni sünnet etmiş olan profun sayfalarca sünnetin zararları, neden yapılmaması gerektiği, vücuda etkileriyle ilgili makaleleri var. Mesleğini cüzdanı ya da siyasi kariyeri için maşa yapmış olan doktorların ya da dini inançları meslek gerekliliklerine uymuyor diye (kadın doktorun erkek hastaya bakmaması gibi ya da tam tersi) mesleğini düzgün yapmayan doktorların bulunabildiği bir ülkede bilmeleri ya da bilmemeleri bazen çok da önemli değil gibi.

Kimse doğru dürüst bir şey yazmamış. Sünnet olmak zarar vermez, fayda da sağlamaz. Cinsel zevkten alınan verimi azaltır. Hastalık vs yapmaz, iltihap kapmaz. Sadece pislik birikebilir ve temiz biri isen herhangi bir risk oluşturmaz. Sadece cinsel birleşmeden alacağın hazzı yarı yarıya gibi yüksek bir yüzde ile düşürür.
Şu çözüm olarak işaretlenmeli bence.
Cevabı bulduk başlıktaki sorunun.

Vakti zamanında beni sünnet etmiş olan profun sayfalarca sünnetin zararları, neden yapılmaması gerektiği, vücuda etkileriyle ilgili makaleleri var. Mesleğini cüzdanı ya da siyasi kariyeri için maşa yapmış olan doktorların ya da dini inançları meslek gerekliliklerine uymuyor diye (kadın doktorun erkek hastaya bakmaması gibi ya da tam tersi) mesleğini düzgün yapmayan doktorların bulunabildiği bir ülkede bilmeleri ya da bilmemeleri bazen çok da önemli değil gibi.
Aydınlandım demin. Şimdi bu sünnet meselesi kanunlarda yazmıyor ya, o yüzden iyi bir şey oluyor. Bir daha asla sünnetin aksini savunmayacağım 😆
(!)

O halde bir kanuna uymam fakat kitabına uydururum, kanuna uymuş gibi yaparım fakat yaptığım insanlara zarar veren bir şey olur. Kanunda yazıyor diye doğru mu olur yaptığım?
Nasıl bir zihniyetiniz var acaba...

Araştırırsan bulabilirsin.

Kadın sünneti zorunlu değildir.(İslam dinine göre)

O halde bir kanuna uymam fakat kitabına uydururum, kanuna uymuş gibi yaparım fakat yaptığım insanlara zarar veren bir şey olur. Kanunda yazıyor diye doğru mu olur yaptığım?
Nasıl bir zihniyetiniz var acaba...
Yap dostum, kitabına uydurursan ve bunu meclisten geçirirsen artık 'yasalar önünde' doğru bir iş yapmış olursun.

Günümüze kadar Sünnet terimi kalıplaşmış bir şekilde gelmis ve kabul edilmiştir.
Yararı da olabilir, zararıda. Toplumlar da adet haline geldiği için herkes gözü kapalı oluyor.

Aydınlandım demin. Şimdi bu sünnet meselesi kanunlarda yazmıyor ya, o yüzden iyi bir şey oluyor. Bir daha asla sünnetin aksini savunmayacağım 😆
(!)

Bir kanun uğruna neleri kaybetmişiz 😂😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı