Sünnet olmak insana zararlı mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum halk bilmiyor diyorsun bunu o işte ustalaşmış doktorlar da mı bilmiyor peki?

Vakti zamanında beni sünnet etmiş olan profun sayfalarca sünnetin zararları, neden yapılmaması gerektiği, vücuda etkileriyle ilgili makaleleri var. Mesleğini cüzdanı ya da siyasi kariyeri için maşa yapmış olan doktorların ya da dini inançları meslek gerekliliklerine uymuyor diye (kadın doktorun erkek hastaya bakmaması gibi ya da tam tersi) mesleğini düzgün yapmayan doktorların bulunabildiği bir ülkede bilmeleri ya da bilmemeleri bazen çok da önemli değil gibi.

Şu çözüm olarak işaretlenmeli bence.
Cevabı bulduk başlıktaki sorunun.

Aydınlandım demin. Şimdi bu sünnet meselesi kanunlarda yazmıyor ya, o yüzden iyi bir şey oluyor. Bir daha asla sünnetin aksini savunmayacağım
(!)

Kadın sünneti zorunlu değildir.(İslam dinine göre)

O halde bir kanuna uymam fakat kitabına uydururum, kanuna uymuş gibi yaparım fakat yaptığım insanlara zarar veren bir şey olur. Kanunda yazıyor diye doğru mu olur yaptığım?
Nasıl bir zihniyetiniz var acaba...
Yap dostum, kitabına uydurursan ve bunu meclisten geçirirsen artık 'yasalar önünde' doğru bir iş yapmış olursun.

Günümüze kadar Sünnet terimi kalıplaşmış bir şekilde gelmis ve kabul edilmiştir.
Yararı da olabilir, zararıda. Toplumlar da adet haline geldiği için herkes gözü kapalı oluyor.

Aydınlandım demin. Şimdi bu sünnet meselesi kanunlarda yazmıyor ya, o yüzden iyi bir şey oluyor. Bir daha asla sünnetin aksini savunmayacağım
(!)

Bir kanun uğruna neleri kaybetmişiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…