- Makaleler
- 23
Disiplinli olacak tabi ama patron demek yine çok doğru bir ifade değil. Anne, baba, abi, kardeş vardır evde. Patron senin etinden kemiğinden faydalanıp üzerinden para kazanmak ister. Çocuk, çocuktur. Daha küçüklükten bu tarz cezalar verilerek özgürlüklerini kısıtlamak, ileride anne babası hakkında oluşabilecek kötü düşüncelerin tohumlarını da ekmek olabilir. Bir diğer açıdan bakarsak ta; ben yaparım yapacağımı, cezam neyse çekerim algısı da oluşabilir. Tabi bunların izleri kişiliklerinin oluşumuna ve gelişimine tehlikeli şekilde etki edebilir.
Patron dememdeki kasit kimin sözü gectigi ve kimin kurallarinin gecerli olduguna dair bir anlatistir, yoksa evimin bir isyeri olmadigini ve cocuklarimin etinden sütünden faydalanmadigimi bastan belirteyim.
Ben belki de yasadigim ülkenin yetistirme sistemine kendimi cok kaptirdigim icin böyle düsünüyor olabilirim, yani igneyi kendime batiriyorum, ama cocuk disiplinli yetistirilmeli. Elbette bagirip cagiracak, yaramazlik yapacaklar, kirip dökecekler. Ama yerinde ve zamaninda.
Hem oglum hem de kizim krese gitti orada öyle bir disiplinize edildi ki, bunu evde de devam ettirince ileride meyvesini alacagiz diye düsünüyoruz.
.