Süper kahramanların dünyasına nasıl girilir?

FurkanAçıkel

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2015
Mesajlar
112
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Başlıkta belirttiğim gibi süper kahramanların dünyasına nasıl girerim, nereden başlamalıyım? Sizin için garip bir soru olabilir ama daha önce süper kahraman filmleri izlemedim ve bu konuda kendimi çok cahil hissediyorum. Nereden başlamam konusunda yardım eder misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Fikir sahibi olmak için öncelikle hem DC hemde Marvel evreninde ki filmleri kronolojik sıraya göre izleyebilirsiniz. Ama süper kahramanların aralarındaki ilişkileri, detaylarını öğrenmek istiyorsanız çizgi romanlarını okumanız gerekiyor. Filmler kaba taslak olarak ele alıyorlar. Filmleri izlemeniz bile yeterli bana kalırsa. Tabi bu sizin merakınıza bağlı eğer tatmin etmezse çizgi romanlarını okuyabilirsiniz.
 
Benim bu dünyanın içine çeken en önemli unsur 90'lı yıllardaki X-Men, Spider-Man ve Batman animasyon serileriydi. Gerçi şimdi başlamak için filmler var ama ne bileyim ben çizgi filmlerde çizgi roman havasını daha iyi alıyorum.
 
O zaman önce filmleri sırayla izleyeyim. Genel bir fikir edindikten sonra çizgi romanları okumaya başlayayım.
Teşekkür ederim hepinize.
 
Sinematik olarak Marvel istiyorsan Iron Man ile başlamalısın. Zaten bir zaman çizelgesi var, ve eğer uzmanı olacağım senaryo üretip kafa yoracağım diyorsan yan dizileri de izlemelisin. Cidden çok zaman alır birden başlarsan. DC Comics için konuşuyorsak onlar sinematik evrene daha yeni girdi, o yüzden Man of Steel, BvS, S. Squad, vs. devam edebilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı