Sürat Kargo monitörü kırık teslim etti

Serhat Öndeş

Kilopat
Katılım
20 Şubat 2019
Mesajlar
1.404
Makaleler
2
Çözümler
5
Yer
Mersin
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Amazon seller central Global, "sodej"
Merhaba, Philips monitörümü dolap adlı uygulamada satışa kattım ve 27.09.2022 tarihinde satın alındı, bütün kargolar dolu olması sebebi ile boş olan Sürat Kargo ile gönderim sağladım, monitörüm sapa sağlam ve çalışır bir vaziyette ve aktif kullandığım bir üründü. Satıldığı gün PC'den tüm aparatlarını söküp, güzel bir şekilde paketleyip gönderiyi Sürat Kargo'ya teslim ettim. Satıcı ürünü 30.09.2022 tarihinde Sürat Kargo'dan teslim aldıktan sonra, dolap uygulaması üzerinde, kaba bir dil ile ağır söylemler bulunup, benim ürünü bilerek sanki kırık gönderdiğimi ima etti. Halbuki, gerek bu forumda, gerek dolap ve sahibinden üzerinde çokça satış yapıp hiçbir şekilde aldatıcı ürün satmam. Dolap üzerinde satın alan adam ile Wp'e üzerinde görüşme neticesinde monitörün kırık taraflarının resmini attı, aynı gün kullanıp, aynı gün paketleyip sarıp gönderdim. Kullanıcı iade talebinde bulunundu ve bende dolap uygulaması üzerinden canlı destek ile iletişime geçtim kendilerini durumu izah ettim. Bana iade talebini itiraz edip daha sonra süreci takip etmemi istediler. Kullanıcı olarak hem satın alan, hem de satıcı olan ben bu durumdan dolayı mağduruz, normalde gelen parayla monitör alacaktım direk şu an eski bir TV ile kullanmaya çalışıyorum. Bu durumla ilgili nasıl bir süreç işlemeliyim ve ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir tanıdığımın başına gelmişti monitör çöp olmuştu bir şey yapılabilir mi bilmiyorum.

Dava açıp kazansanız bile o monitör parasını sanmıyorum 2-3 yıldan önce alabilcenizi.
 
Merhaba, Philips monitörümü dolap adlı uygulamada satışa kattım ve 27.09.2020 tarihinde satın alındı, bütün kargolar dolu olması sebebi ile boş olan Sürat Kargo ile gönderim sağladım, monitörüm sapa sağlam ve çalışır bir vaziyette ve aktif kullandığım bir üründü. Satıldığı gün PC'den tüm aparatlarını söküp, güzel bir şekilde paketleyip gönderiyi Sürat Kargo'ya teslim ettim. Satıcı ürünü 30.09.2022 tarihinde Sürat Kargo'dan teslim aldıktan sonra, dolap uygulaması üzerinde, kaba bir dil ile ağır söylemler bulunup, benim ürünü bilerek sanki kırık gönderdiğimi ima etti. Halbuki, gerek bu forumda, gerek dolap ve sahibinden üzerinde çokça satış yapıp hiçbir şekilde aldatıcı ürün satmam. Dolap üzerinde satın alan adam ile Wp'e üzerinde görüşme neticesinde monitörün kırık taraflarının resmini attı, aynı gün kullanıp, aynı gün paketleyip sarıp gönderdim. Kullanıcı iade talebinde bulunundu ve bende dolap uygulaması üzerinden canlı destek ile iletişime geçtim kendilerini durumu izah ettim. Bana iade talebini itiraz edip daha sonra süreci takip etmemi istediler. Kullanıcı olarak hem satın alan, hem de satıcı olan ben bu durumdan dolayı mağduruz, normalde gelen parayla monitör alacaktım direk şu an eski bir TV ile kullanmaya çalışıyorum. Bu durumla ilgili nasıl bir süreç işlemeliyim ve ne yapmalıyım?

Sürat Kargo'ya ulaşabilirsen hasarın ödenmesini isteyebilirsin. tehdit'de işe yarayabilir. ayrıca ben mi yanlış anladım yoksa kargo süreci iki yıl mı sürdü?
 
@Serhat Öndeş savcılığa gitmeniz lazım paranızı almanız için.
Dolap uygulamasının iade prosedür itiraz sürecine göre 3 iş günü içinde açılan talebin sonuçlanmasını beklemem gerekiyor, tarafıma ait satıcı koruması olmayıp, kargoyu teslim almadan önce kontrol edip bakmayan alıcı kısmını korur ise dediğiniz yönteme elbette başvuracağım.
Bir tanıdığımın başına gelmişti monitör çöp olmuştu bir şey yapılabilir mi bilmiyorum.

Dava açıp kazansanız bile o monitör parasını sanmıyorum 2-3 yıldan önce alabilcenizi.
3 yıl boyunca monitörsüz kalacağız yani? :/
Sürat Kargo'ya ulaşabilirsen hasarın ödenmesini isteyebilirsin. tehdit'de işe yarayabilir. ayrıca ben mi yanlış anladım yoksa kargo süreci iki yıl mı sürdü?
2022 yazacağıma 2020 yazmışım :)
Kanıtları varsa kısa zaman da sonuçların muhtemelen.
Sağlam olduğuna dair fotoğraf hatta aile fertlerimi bilene şahit olarak göstere bilirim, bu yönden korkum yok çünkü sattığım dakika kullandığım bir üründü. Satıldı bildirimi geldiği dakika fişini çekip güzel bir şekilde paketledim.
 
Bir tanıdığım bir ürünü kargoda kırıldını kanıtlamıştı 6 aydır kargo şirektinin parayı yatırmasını bekliyorum demişti.
Sonuçlansa bile hemen parayı yollamıyolar.
Dolap uygulaması alıcının yanını tutup tarafıma gönderiliyor siz bu durumda ne yapmalıyım?
@YFK
 

Geri
Yukarı