Süre tutarak test çözemiyorum

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Paragraf testi çözüyorum, test 20 soru ve bana 25dk süre vermiş. Bilgisayardan kronometre açtığım zaman psikolojik olarak kendimi baskı altında hissediyorum hem testi 25dk da bitirebilmek için devamlı gözüm bilgisayara kayıyor hem de aşırı fazla yanlışım çıkıyor. Şimdi 25dk süre tutarak 20 paragraf sorusu çözdüm ve 11 doğru, 8 yanlış, 1 boş gibi rezil bir sonuç çıkardım. Garip olan ise süre tutmadığım taktirde neredeyse testi tamamen fulleyerek bitiriyorum. Kendimi bir noktada sınırlamıyorum ve 20 soruyu ucu açık bir sürede 32-33dk da bitiriyorum 18 doğru 2 boş. Diğer garip nokta ise kendimi 32dk da sınırladığımda daha kötü sonuç çıkarıyor olmam. Mevzu paragraf çözmek değil orta-zor bir kaynak çözüyorum(345 sıfır risk) süre sınırı koymazsam çoğu zaman 18-20 soruluk testleri komple doğru ile bitiriyorum. Bu süre sorununu nasıl alt edebilirim? Eğer bu durumu aşamazsam YKS'ye girince gözüm hep saate kayacak ve rezil bir sınav geçireceğim.

Süre tutmasanız bile ortalama olarak ne kadar sürede bitirdiğinizi tahmin edebilirsiniz. Eğer zaman ile ilgil bir probleminiz yoksa zaman tutmayın. Zaman tutarak çalışmak zaman problemi olmayan birisi için çok dam mühim değil. Ki zaten o tuttuğunuz süre hiç bir zaman gerçek sınavdaki ile aynı olmayacak. Kendinizi ekstra germenize bence gerek yok.

ben TYT ve AYT çalışırken aynı durumdaydım, ne zamanki o kronometre açılır, benim kabusum başlardı fakat daha sonra kendimce bir çözüm ürettim:

Kendime belirli başlangıç ve bitiş noktaları koydum, örneğin "Ailem yemek yemeyi bitirene kadar" veya "Bilgisayardaki indirilen dosya inene kadar" vb. bunlar tabiki örnekler siz de böyle yaparak kronometre kâbusundan kurtulabilirsiniz, ha derseniz ki o zaman arasında geçen süreyi nasıl hesaplayacağım, işte burada aileniz devreye giriyor. Onlara söyleyin ve onlar süre tutsunlar, inanın bana kronometre işinden daha kolay oluyor

İyi sosyaller

Süre tutmasanız bile ortalama olarak ne kadar sürede bitirdiğinizi tahmin edebilirsiniz. Eğer zaman ile ilgil bir probleminiz yoksa zaman tutmayın. Zaman tutarak çalışmak zaman problemi olmayan birisi için çok dam mühim değil. Ki zaten o tuttuğunuz süre hiç bir zaman gerçek sınavdaki ile aynı olmayacak. Kendinizi ekstra germenize bence gerek yok.
Kronometre açık değilken de süreyi hesaplayabiliyorum fakat belirli bir sürede kendimi kısıtlayınca geriliyorum hocam. Süre tutmayacağım belirli bir zaman bakalım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı