Sürekli alınan MEMORY_MANAGEMENT hatası

Makaleler
2
İki gün önce bilgisayarım bu hatayı verdi:
IMG_20250714_224055_1752523966695.jpg

Sonrasında tekrar açtığımda ise üst üste mavi ekran aldım (MEMORY_MANAGEMENT), düzeleceğini umarak termal macunu yeniledim. Ancak hâla hatayı almaya devam ediyorum. Görev yöneticisini açmaya kalksam bilgisayar mavi ekran verip yeniden başlıyor. Güvenli modda başlatmayı denedim ancak yine aynı hatayı aldım. Minidump dosyası oluşturamıyorum çünkü hiçbir uygulamayı açamıyorum, sürekli mavi ekran alıyorum.

(Düzenleme) Az önce Windows Memory Diagnostic Tool ile test yaparken bu hatayı aldım:
IMG_20250718_025125.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
PC de kac RAM slotunu kullaniyorsunuz? RAM'ler kacinci slotlarda? Sistem ozelliklerini belirtir misiniz?

2 slot var, 2 RAM takılı.

Corsair Vengeance LPX 2X8.
R5 5600X.
B550M a Pro.
RTX 3060 Ti.

MemTest86 ile test edebilir misiniz?
Eger testdede boyle mavi ekran alirsaniz RAM'larin birini çıkarıp deneyin hata alirsaniz digerini çıkarıp deneyin.

Dediğim gibi test açmayı geçtim Görev Yöneticisi'ni bile açamıyorum.

Soyledigim gibi RAM'lerin birini çıkarıp test edin sonra ikinciyi. Ek olarak RAM'lerin slotlarina saç kurutma makinesiyle soguk hava ufleyip RAM'lerin baglanti noktalarini peceteyle hafifce silin. Tam bastirdiginizdan emin olun. Eger sorun devam ederse RAM'leri ilk taktiginiz gibi degil ters takin. Ornegin ramslotu1_ram1 ramslotu2_ram2 yerine ramslotu1RAM2 takin.

Son düzenleme:
Soyledigim gibi RAM'lerin birini çıkarıp test edin sonra ikinciyi. Ek olarak RAM'lerin slotlarina saç kurutma makinesiyle soguk hava ufleyip RAM'lerin baglanti noktalarini peceteyle hafifce silin. Tam bastirdiginizdan emin olun. Eger sorun devam ederse RAM'leri ilk taktiginiz gibi degil ters takin. Ornegin ramslotu1_ram1 ramslotu2_ram2 yerine ramslotu1RAM2 takin.
Soğuk hava hariç denemiştim hepsini hocam, maalesef düzelmedi. Yarın bi tanıdığım vardı ona götüreceğim, sonucu paylaşırım. Teşekkür ederim sağ olun

Technopat Haberler

Geri
Yukarı