Sürekli Arızalanan MSI GE72 Dizüstü Nasıl İade Edilir?

Egecan

Kilopat
Yer
Sinop
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Elimde MSI GE72 6QC serisi dizüstü var. Uzatılmış garantisi ile beraber 10+3 ay garantisi var. Cihazımı bugün teslim aldım elden servise giderek. Servise klavye ışıkları yanmıyor diye verdim anakart değişmiş, test vs. yapılmış güya. Işık çalışınca tamam dedim. Sonra evde detaylı baktım test vs. yaptım. Bilgisayar ilk açılışta ve masaüstünde dolanırken coil whine sorunuyla karşılaştım. Özellikle batarya takılı değilken belirgin şekilde çok cızırdıyor. Bana baştan bu serilerinde olduğunu bir şey yapamadıklarını söylemişlerdi ilk seferde. Sonra imaj vs. atılmış onlar önemli değil. Beni şok eden kısım şu: Anakart değiştirilmiş raporu var. Fakat şöyle bir durum fark ettim dizüstünün anakartı şu an kullanmış olduğum dizüstü modelinden çok farklı. Yani anlayacağınız üzere GE72 6QC anakartı değil PE70 6QE serisi anakart takılmış. Ben bu durumdan bıktım. Üst üste 4 kere arızalanıyor, aldığımdan beri 4 kere parça değişiyor. Şimdi cihazın para iadesini almak için ne yapmalıyım?

Asus, HP ve Dell markaların GTX 960M ekran kartlarında herhangi bir cızırdama sorunu yok, onu test ettim.

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürekli bir geçiştirme yapılıyor. Bence MSI müşteri hizmetlerini arayıp durumunu anlat, 4 kere servis gördü ve özellikle bu anakart olayını anlat. Bir çözüm bulacaklardır. Ancak para iadesi değil ama ürün değişimi olur en fazla.

Peki anakartın kendi laptobun modelinden tamamen farklı olması iade olmasına sebep midir ? Laptobum gamer ama anakart prestige yani gamer değil.

Peki anakartın kendi laptobun modelinden tamamen farklı olması iade olmasına sebep midir ? Laptobum gamer ama anakart prestige yani gamer değil.
Tabikide. Siz alırken gaming modeli için para veriyorsunuz.

1.6 motor arabanızı servise verdiniz diyelim, aynı arabanın motorunu 1.4 ile değiştirip size verseler kabul eder misiniz?

Size yeni takılan anakarttan kullanıyorum ben de hiç bir sorun yok.
Normal de 3 kez parça değişiminden sonra cihaz değişimi kesinlikle yapılması gerekiyor.
3 kez aynı parça olmalı.

Şöyle anlatayım : İlk serviste Soğutma sistemi komple değişti 2. serviste hdd 3. serviste hdd odd batarya anakart değişti ve 4. arızada da anakart değişti. Ben aslında laptop para iadesi istiyorum. Memnun değilim ürünümden. Özellikle ekran kartından gelen sesinden. Sürekli parça değişiyor testler eksik çıkıyor. Cihazımın onarımı yerine iade istiyorum. Sonuçta üst üste yaşandı olaylar. Yaklaşık 1.5 ay laptopsuz kaldım.

Son düzenleme:
Siz müşteri hizmetlerini arayın. Bu işi beceremediklerini, buna bir çözüm bulmaları gerektiğini söyleyin. Büyük bir firma nasıl olur da çözüm bulamaz falan diyin. Ürün iade isteyin. Olmadı sıfırıyla değiştirme isteyin. Baktınız bir şey dönüyor, bilir kişi ile hakkımı arayacağım. Tüketici mahkemesine vereceğim falan diye yardırın. Bir çözüm bulacaklardır. İmajlarının çizilmesini istemezler.

Siz müşteri hizmetlerini arayın. Bu işi beceremediklerini, buna bir çözüm bulmaları gerektiğini söyleyin. Büyük bir firma nasıl olur da çözüm bulamaz falan diyin. Ürün iade isteyin. Olmadı sıfırıyla değiştirme isteyin. Baktınız bir şey dönüyor, bilir kişi ile hakkımı arayacağım. Tüketici mahkemesine vereceğim falan diye yardırın. Bir çözüm bulacaklardır. İmajlarının çizilmesini istemezler.

Bir de başka bir sorum olacaktı : Hepsiburada.com aracılığı ile ithalat garantili telefon aldım. Cihaz arızalandı. Yaşadığım yerde samsung servisi cihazımın ithalat olduğundan kabul etmedi. Bana hepsiburadaya ürününüzü gönderin servise ulaştırırlar. Bende öyle yaptım. Şubat ayının 20 sinde Hepsiburadaya ulaşmış olup. 9 mart Tarihinde yetkili servise ulaştırmışlar. Ve bu geçen sürede 1 aydır telefonsuz kaldım. Hepsiburadayı aradım servis sürecinden itibaren 20 iş gününün uygulandığını söyledi. Ben ne yapmalıyım ? Tüketici haklarını aradım onlarda klişe laflar söyledi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı