Sürekli Bel Ağrısı

redd34

Kilopat
Katılım
5 Şubat 2018
Mesajlar
2.229
Makaleler
7
Çözümler
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Belimde sağ ve sol olmak üzere 2 tane fıtık var. 3 yıldır ne yaptıysam ağrısı ne azaldı, ne de geçti. Doktora git falan demeyin çünkü defalarca gittim arkadaşlar. Kas yırtılması diyen oldu, zorlanma diyen oldu, fizik tedaviye git diyen oldu ve daha nicesi. Bu 3 yıl içerisinde belki 8-9 kere farklı doktora gitmişimdir. Ne yaptıysam hiçbirinde düzelme olmadı. Düzenli olarak yüzüyorum yine azalmıyor ağrı. Yaş 18 ameliyat olmama izin vermiyorlar.
Yardımcı olabilecek biri varsa gerçekten memnun olurum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende sporda iken hareketi yanlış yapma sonucu çok bel ağrısı çekmiştim.Doktora gittim ilk ay verdiği 5-6 bel egzersizlerinden sonra ağrılarım neredeyse geçti,2. ay ise rotasyon hareketleri vermişti fakat yapmaya gerek bile duymadım.Neyse ki şuan bel ağrılarım yok.
 
Bu egzersizlerden extension exercise ben yapmıştım 1 ay, geçirmişti.
539163_10152014389209240_1323161449_n.jpg
 
Güzel dostum, öncelikle çaresizliğinde haklısın ama bu derece ciddi bir konuda bu forumdan bir hayır beklemek konusunda hata yapıyorsun. Sonuçta bu insanların hiçbir tıp eğitimi yok haliyle, sana önerebilecekleri en iyi şey bilip tanıdıkları bir tıp doktoru olacaktır geri kalan hiçbirşeyi zaten önermemeliler önerseler de sen asla dinlememelisin. Yapabileceğin tek şey biraz tuzlu da olsa bilinen bu konuda donanımlı bir doktora görünmen. Yaşın çok genç, fıtık ise gerçekten Allah yardımcın olsun, anlayamıyorum başvurduğun doktorlar böyle ilginç farklı tanıları nasıl koyarlar. Fıtık dediğin şey net bir şekilde MR’da görülür ve evresine kadar radyaloglar tanı koyabilir. Kas yırtılması da keza öyle. Üzgünüm ama sanırım gerçekten çok kötü doktorlara başvurmuşsun. İkincisi kardeşim durumunun kesin tanısı koyulmadan ne yüzmen ne de fizik tedavi öneririm. Kas yırtılması da olsa fıtık da olsa tam olarak durumunun ne olduğu bilinmediğinden yüzmek gibi fiziksel aktiviteler seni daha kötü yapabilir. Dediğim gibi her ne yapıyorsan tedavi için önce tanını iyi bir doktordan kesinleştirmen olacaktır. Kesinlikle zaten tanı için de mr şart. Bunun için Medical Park Göztepe hastanesini öneririm. Gerek beyin ve omurilik cerrahisi gerek radyolog ekibi kaliteli bir hastane. Tanın koyulduktan sonra zaten tedavisi ona göre verilir aksi halde durumunu kötüleştirmektem başka bir işe yaramayacaktır. Asla ve asla burada önerilen egzersizleri ya da kimsenin önerdiği hareketleri yapmamalısın dediğim gibi durumunun ne olduğu sorunun ne olduğu bilinmeden yapacağın her hareket ve aktivite potansiyel bir sakatlanma ve kötüye gidiş nedenidir
 
Fıtığın tedavisi yok maalesef. Ameliyat vs. bu konuda boş. Artık dikkatli olmaya bakacaksın.
Fıtığın aşamasına göre değişir bu durum, başlangıç aşamasında durum fizik tedavi ve kas geliştirme gibi tedavilerke ilerlemesi önlenebilirken ileri derece fıtıklarda hastanın hayat kalitesini yükseltmede birincil başvuru yolu ameliyattır. Asla eskisi gibi olmaz zaten, ama kaliteli fıtık ameliyatları hayat standartınızı yükseltir fazlasıyla
 
@Rutheniu Devayı doktorda bulamayınca buraya kadar düştüm :D
Önerilerin için teşekkür ederim. Medical Park'a da gitmiştim ama Göztepe'deki değildi. Orada da incinme gibisinden bir şeyler denmişti.
Kaç kere MR çekildi hatırlamıyorum. Beyin cerrahına görün dediler. Oraya da gideceğim. Ama pek umutlu değilim yine :)


Nasıl bir yardım bu bahsettiğin? Gerekenleri yaptışsın sanki sen.

Yaptım kardeşim. Hepsini yaptım. Merak etme sen.

Fitik teşhisi almışsın zaten. Oturusunu düzelt.
Herhangi bir skolyoz durumu söz konusu değil. Dikkat ediyorum.Teşekkürler yine de.
 
@Rutheniu Devayı doktorda bulamayınca buraya kadar düştüm :D
Önerilerin için teşekkür ederim. Medical Park'a da gitmiştim ama Göztepe'deki değildi. Orada da incinme gibisinden bir şeyler denmişti.
Kaç kere MR çekildi hatırlamıyorum. Beyin cerrahına görün dediler. Oraya da gideceğim. Ama pek umutlu değilim yine :)




Yaptım kardeşim. Hepsini yaptım. Merak etme sen.


Herhangi bir skolyoz durumu söz konusu değil. Dikkat ediyorum.Teşekkürler yine de.
Merak ettiğim o değildi, nasıl bir yardım istediğin? Yakın arkadaşım var. Çok kötü durumda ama kilolu o biraz. Ve ameliyat iyi bir çözüm değil. Ağrı kesici ve bol hareket önermiş doktor. Sonuç olarak sen de yapmışsın gerekenleri.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı