Sürekli bilgisayara format atmak zararlı mı?

kaira1928

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarıma fazla format atan bir insanım, neden format attıgımı acıklayarak uzatmak istemiyorum. Sürekli bilgisayara format atmak bilgisayara zarar verir mi?
Sadece işin ehli, bilgi sahibi kişiler cevap verirse güzel olur cünkü bir kişi zarar verir bir kişi zarar vermez deyince ortalık karışıyor. Ayrıca zarar veriyorsa veya vermiyorsa nedenini de söylerseniz güzel olur.

Fazla format atmak depolama bileşenine zarar verir, ömrünü kısaltır.Yani zamanla zarar verecektir.

Günde milyon kez atarsanız evet zararlı olur. Haftada/ayda vs. 1 defa atarsanız zararlı olmaz. Mümkün olduğunca uzun süreli sıklıklarla atın.

Her gün format atıyorsanız HDD/SSDnizin silme/yazma ömründen yer bunun haricinde hiçbir etkili bir zararı yoktur.

Sürekli yazılımsal sıkıntılar çıkarır, ben 2 ay içerisinde 3 4 kez format attım ve bazısında formattan sonra ses yazılımı kökten silindi bazısında klavye kökten gitti ve bu sorunları hiçbir şekilde yazılım dosyalarını internetten yüklememe rağmen düzelmedi.
Tekrar bir format attıktan sonra düzeldi neyse ki.
İşin özü evet sürekli format atmak bilgisayarında sorun çıkarır ve sorun sadece yazılımsal değil donanımsal olarak bilgisayarını yorar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…