Sürekli depresyondayım

Kadir tamir

Decapat
Başlıkta belirttiğim gibi baskın bir nedeni yok, tek düşündüğüm hep en çok unutamadığınız o eski sevgiliniz...Ama ondan da ayrılalı 6 ay oldu ekstradan klasik aile sorunları. Mutlu olmayı istiyorum ama sürekli bir mutsuzluk ve bezmişlik hali. Sadece dışarı çıkıp bir turlıyım hava alayım dememe bile kim uğraşacak şimdi, oluyorum. Bu arada detaylı bir şekilde bir arkadaş açıklama yaparsa diye yaşım 17 ve sadece anksiyete var(en azından doktorun dediği) sadece bu durumu çözsem her şey çok iyi olacakmış gibi ama bu durumu ortalama 2 yıldır aylık aralıklarla yaşıyorum.

Sürekli kapalı ortamda kalmak depresyona yol açabilir. Çık dolaş, eğlen, değişik şeyler yaşamaya bak. Ama hastalık da kapma dışarıdan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta belirttiğim gibi baskın bir nedeni yok, tek düşündüğüm hep en çok unutamadığınız o eski sevgiliniz...Ama ondan da ayrılalı 6 ay oldu ekstradan klasik aile sorunları. Mutlu olmayı istiyorum ama sürekli bir mutsuzluk ve bezmişlik hali. Sadece dışarı çıkıp bir turlıyım hava alayım dememe bile kim uğraşacak şimdi, oluyorum. Bu arada detaylı bir şekilde bir arkadaş açıklama yaparsa diye yaşım 17 ve sadece anksiyete var(en azından doktorun dediği) sadece bu durumu çözsem her şey çok iyi olacakmış gibi ama bu durumu ortalama 2 yıldır aylık aralıklarla yaşıyorum.
2-3 ayda bir bende kısa süreli de olsa bir karamsarlık durumunu yaşarım. Niye bu böyle,neden böyle oldu,bu ne kadar saçma bir durum gibi onlarca saçma sapan soru,karamsarlık ve mutsuzlukla birkaç günüm geçer. Bence hemen hemen herkes belli aralıklarla bu durumu yaşar. Zaten böyle depresif zamanlarda kendimize sorduğumuz,cevap verdiğimiz veya veremedigimiz sorular hayatımızın akışını az veya çok değiştirir. Devasa bir okyanusun ortasında durmadan yol giden bir kaptanın ara sıra bunalıp kendi kabuğuna çekilip pusulasini kontrol etmesi,seyir defterini incelemesi,bunları yaparken de huzursuz olmasi kötü bişey değildir. Asıl tam tersi,hayatında hiç kendini sorgulamayan,ömrü boyunca o okyanusta dümdüz gidip hiç sorguya ve içine kapanıp seyir defterini incelemeye ihtiyaç duymayan insanlarin durumu vahimdir. Üzülecek bişey yok.

Öncelikle aileninin durumu varsa yemek yemeye çıkın ailecek. Evde duruyoruz evet virüs falan var ama bir koşudan veya yemek yemekten bir şey olmaz.

Annem ile babam 2 sene önce geçimsizlikten dolayı ayrıldılar babamın ve annemin şimdi kendileri için başka başka aileleri var. 2 side evlendi. Dedemlerde kalıyorum kafama eserse bazen babamda o iş biraz zor abi
Kafana hiçbir şeyi takma hastalık da olsa takma kafana rahat bırak kendini istediklerini yap mutlu olmaya çalış. Ailenin yanında olmasını hatırla sevin şükretmeyi öğren ki sevindirsin seni, rahatlatsın huzur versin.
ailem yanımda olsa sevineceğim de işte.. 🙂
Sende demir eksikliği olabilir.

Hadi be doğru olabilir aslında demir eksikliği belirtileri yazdım 10 belirtiden 7'si bende net bir şekilde var yani neden olur kısmında da demir kaynaklı yiyeceklerin emilimini zorlaştıran çay kahve kola bolca tüketilmesi diyor günde ne kadar bilmiyorum ama fazlaca kahve içiyorum. Bu sorun mu kendi kendine geçer mi doktora gitmeli miyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı