Sürekli ders çalışmayı ertelemek

Yiğit aa

Decapat
Daha fazla  
Selamlar. Sürekli yaşadığım 2 durumdan bahsedeceğim. İlk olarak sürekli ders çalışmayı ertelemek, bir diğeri ise ders çalışırken kafama göre mola veriyorum. Yani bir düzene göre yapamıyorum. Bunları nasıl yenerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kimse zorla yaptıramaz kendinizi zorlamaktan başka bir şey yapamazsınız. Uzun süre ders çalışmak yerine pomodoro tekniğini deneyebilirsin.

İlk olarak sürekli ders çalışmayı ertelemek, bir diğeri ise ders çalışırken kafama göre mola veriyorum.
Herkesin ortak sorunu zaten bunlar. Ders çalışmayı ertelememek için gün başladığında beynini hapseden etkinliklerden uzak durmalısın. Örneğin; telefonu alıp yatağa uzanıp 2 saat boyunca aşağı doğru kaydırmak. Bir diğeri önerim ise ufak başlangıç yapmak. Mesela bir film düşün bazen izleyeceğim diye planlarsın ama günler, aylar, yıllar geçer. Ama 1 dakika bile izlesen bir şekilde devamı geliyor. Ders çalışmak da öyle.

İkinci sorununla alakalıysa şöyle söyliyim, disiplin eksikliği ve rahatlık bunun temel sebebi. Mola verme saatlerin düzenli olmak zorunda değil. Bazı insanlar sabit bir plan ile çalışır bazıları ise gerçekten yorulduklarında mola verir. Bu biraz kişisel bir şey. Fakat günün sonunda kendini mental olarak hazırlaman gerekiyor. Yani her sıkıldığında masa başından kalkmaman gerektiğini kendi zihnine kodlaman lazım. Kütüphaneye gitmek de bir seçenek olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı