Sürekli dolaşan yüz yüze üniversite eğitimi

Makaleler
6
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İlahiyat
Evet bu sene ciddi artış sağlayan ve mutasyona geçiren virüse karşı alınmış güzel önlem?

Dünya sağlık örgütü aşı yapılsa bile 2021 sonunda toplu bağışıklık kazılması neredeyse imkansız olduğu ve o kadar doz olmadı için tebbirlere devam edilmesi gerektiği ve rahatlamanın yanlış olduğu açıklamasından sonra yök; üniversiteler bahar ayında yüz yüze açılabilir dedi.

Bu ne demek biliyor musun milyonlarca öğrenci otobüse binecek yurtta kalacak ve aynı sınıfa aynı havayı 2 saat durmaksızın soluyacak toplu taşıma kullanacak ailesini evde kalmak için maddi olarak zor duruma düşürecek.

İlla ki bu forumda bu virüs yüzünden yakınları kaybeden insanlar var ya da uzaktan eğitim gören sizi eğitecek insanları şu an aşı da ön sıraya aldılar sizi değil tek doz sizi virüse karşı güçlü kılmaz.

Yök bu planın ne yazık ki şu an arkasında ve böyle kalmaya devam edecek.

Corona oldum ve 21 yaşımda bile olsam oturamıyordum telefonda en çok 2 dakika konuştuktan sonra göğüs ağrıyordu nefesim kesiliyordu. Ve bunun bana sen hastalığı hafif atlattın dediler eğer bu hafif ise gerisini ben bilmiyorum.

Üniversiteler yüz yüze açılmasın. En azından vaka sayısı günde 3 haneli sayılara düşene kadar aslında o zaman bile açmak doğru olmaz çünkü kapatıldığı zaman bile sadece 10 vaka vardı maske bile takmıyorduk.

Şimdi 4 haneli sayılar varken bunu yapmak doğru değil benim kendi şehrim de bile olsa üniversite annem ben senin göndermem derken başka çocukların annesi ne diyor sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Korona bitmeden açılmasını istemiyorum ve neredeyse, 3-4 aydır market harici evden çıkmadım. O okul açılsın diyenler zaten arkadaşlarıyla buluşuyor, takılıyor. Bazı kısım ise ailelerinin yanında rahat edemedikleri için açılsın istiyor.

- Almanya/İngiltere açılan okulları artan vaka sayısı yüzünden kapatıp kapanmaya gidecek internette yazıyor. (esin davutoğlu şenol da söyledi dün)

Bizde 15 şubatta okulları açmak istiyoruz gibi bir açıklama yapıldı, açılsa ve üniversitelere kadar açılma biraz daha geç olarak sağlansa bile ben, 2-3 hafta sonrasında tekrar uzaktan eğitime geçileceğini düşünüyorum. Örneği yaşandı 30k vakaya çıktı bunun sebebi direkt olarak okulların açılıp sosyalleşmenin, hareketin artması.

Geçen sene mart ayından beri dışarı çok çok az çıktım. Ben de daha okulda hiç öğrenci olmadım ve gitmek istiyorum ama açılması o kadar mantıksız ki. Aile evinden sıkılan herkes açılsın diyor neredeyse. En çok savundukları şey ise kopyayla geçilmesi. Şahsen benim okulumda kopya çekmeniz imkansıza yakın ve kopya çekseniz de çekmeseniz de aynı notları alırsınız. Yoruma dayalı matematiksel şeyler var çünkü. Kopyayla geçilebilecek sınavların olduğu üniversitelerde öğrenci olup da açılsın demek biraz saçma.
Sağlık boyutuna hiç girmiyorum. Akademisyenler bizden önce aşılanıyor ama bizler en son aşamada aşılanıyoruz. Bu tek aşıda olup bitmiyor. Birden fazla kez uygulanması gerekiyor. Açılırsa okulumu donduracağım, sağlıkla kumar oynanmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı