Sürekli format atma isteği

Format USB falan var ise direkt sakla bir yere unut bozuldu zannet. İlgilenebilirsen başka şeylere yönel. Bu OKB hastalığı belirtisi galiba çok kötü bir durum gerçekten.

Sürekli abartılı bir şekilde format atmak SSD'ye zarar verecektir mutlaka. Büyük bir hasar olmasa da sürekli yazma ve silmeden ötürü kısa vadede NAND yongaları üzerinde aşınmalar meydana gelecektir. Sürekli format atmayın o yüzden. :)

Hocam Barracuda 120 sipariş ettim. 😃

Ben de ayda bir kere format atmadan duramıyordum. Zamanımı başka şeylere ayırınca çok da gereği olmadığını anladım. Kendin için birşeyler yaparak varsa derslerine çalışmayı yoksa bir hobi edinmeyi deneyebilirsin.

Uzun zamandır bu hastalık ile yaşıyorum.

Ben de depolamanın sürekli temiz olması için çalışıyordum. Boş klasör görmeye tahammülüm yoktu .Ama sonra baktım bunu yapmanın bir manası yok boşa zaman kaybı. Virüs tarzı şeyler için korkuyorsan kaliteli bir antivirüs kur ve bu hastalığı yavaş yavaş azalt. Mesela kendine bir hedef koy haftada en fazla 1 format ve bunu böyle böyle azalt yoksa depolamanın akıbeti hiç iyi değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı