Sürekli Format Atma İsteği

En son sürümü 2013 çıkmış. Uzun süre güncelleme almayan yazılımları önermiyorum. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bende önceden kullanırdım. Ama şu sıralar sadece Wise Disk Cleaner kullanıyorum.

En son sürümü 2013 çıkmış. Uzun süre güncelleme almayan yazılımları önermiyorum. Yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bende önceden kullanırdım. Ama şu sıralar sadece Wise Disk Cleaner kullanıyorum.
SSD için disk birleştirmenin zararlı olduğunu ve yapmamak gerektiğini daha öncelerde okudum. Wise Disk Cleaner'da Kayıt Birleştirme bulunuyor. Acaba bu SSD'ye bir zarar verir mi veya sakıncalı mıdır?

İlk olarak bilgisayarını koruyacak güçlü bir Antivirüs satın alıyorsun. Tarayıcıya güzel bir reklam engelleyici uzantı kuruyorsun. Adı sanı belli olmayan sitelere giriş yapmıyorsun. Korsan içerikten uzak duruyorsun.
Sistem bakım uygulamalarında çöp dosya temizliği dışında işlemleri yapmıyorsun. Sorun yaşadığında detaylı bir şekilde araştırma yapıyorsun. Çok büyük bir sorun olmadığı sürece temiz kurulum yerine, yeni oturum açarak devam ediyorsun.
Detaylı yorumun için çok teşekkür ederim, Kaspersky değil de Malwarebytes satın alacağım çok daha iyi geldi bana, premium denemesinde ilk taramada 32 tane trojan ve rootkit buldu ki korsan içerik bile kullanmıyorum. Herhalde discord üzerinden arkadaşlardan aldığım mod ve dosyalardan geldi. Dediklerini yapacağım teşekkürler.

Bir sorum daha olacak, SSD kullanıyorum o yüzden yazma silme çok olması sorun yaratacağını sanmıyorum da bu kadar çok format attığım için diskte silinmemiş dosya kalmış olabilir mi? Özel bir kontrol yapmam gerekiyor mu? Disk sağlığı %100 ve hiçbir sorun gözükmedi programda bakıldığında.

SSD'lerde bildiğim kadarıyla fiziki bir yazma okuma işlemi olmuyor. O yüzden sağda solda dosya kalmaz, biçimlendirme yapınca tertemiz olur.

Eski bilgisayarda daha çok format atardım. Nedeni biraz dolup şişmesi sonrasında yavaşlaması. Güncelleme dertleri vardı zaten bilgisayar yavaş HDD yavaş olunca güncelli Windows indirip kuruyordum. Güncellemesi format atmadan daha uzun sürüyordu eski bilgisayarlarda. Heleki Windows 7 zamanları bitmiyordu güncellemeler. Kapatırken güncelleme açarken güncelleme yüklüyordu.

Windows 8 öncesi bende öyleydim. Aslında hiçbir şey olmasa bile 3 ayda bir temiz kuruyordum, çünkü Windows 8 öncesi Windowslar bir süre sonra yavaşlamaya başlıyordu. Windows 98 SE, Windows XP, Windows 7 hepsi şişiyordu. Windows 7 olan bilgisayara 3 ayda bir recovery yapıyordum :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı