O sayı pek bir anlam ifade etmiyor. Ne kadar veri yazdığın ve firmanın garanti ettiği TBW değerleri önemli.Şu anda SSD'nin ömrü 90'da. Ben format attıkça bu 89 olarak falan düşüyor sadece değil mi? Başka bir şeye etki etmiyor SSD'nin.
Disk ömrü azalır sorun çıkmaz eğer günde 5-6 defa format atmiyorsanız.
Yok sadece virüs problemi yaşadığım için 4 gün içinde 4 kere format attım. 1 tane formatta sadece bütün verilerim vardı. Geri kalan zamanlarda içinde yüklü miktarda bir dosya yoktu.
5 - 10 defa format atmışsınız vs. hiç sorun olmaz. Biz okulda bulunan bilgisayara günde 20'den fazla format atıyorduk. Disk sağlığı kısa vadede o kadar hızlı düşecek bir cihaz değil.
Şu anki aldığım en iyi cevaplardan biriydi.![]()
Şöyle düşünün, size attığım şu disk eskiden Laptop cihazımda takılıydı ve sayamadığım kadar çok format yedi. Disk neredeyse 5 yıllık. Hala sorunsuz çalışıyor.
Şöyle düşünün, size attığım şu disk eskiden Laptop cihazımda takılıydı ve sayamadığım kadar çok format yedi. Disk neredeyse 5 yıllık. Hala sorunsuz çalışıyor.
Eki Görüntüle 2171522
Herhangi bir sorun yaratmaz.Peki benim attığım formatların arasında az süre olması bir fark yaratır mı?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.