Sürekli format atmak sisteme zarar verir mi?

arasmaras

Hectopat
Yer
東京
Sisteme virüs bulaştığında 1 kere Windows'u sıfırladım 1 gün sonra da aynı gün içerisinde USB ile 2 kere format attım. 2 gün sonra da 1 kere daha format attım sisteme bir zararı dokunmuş mudur?

Şu anda SSD'nin ömrü 90'da. Ben format attıkça bu 89 olarak falan düşüyor sadece değil mi? Başka bir şeye etki etmiyor SSD'nin.
O sayı pek bir anlam ifade etmiyor. Ne kadar veri yazdığın ve firmanın garanti ettiği TBW değerleri önemli.

Disk ömrü azalır sorun çıkmaz eğer günde 5-6 defa format atmiyorsanız.

Yok sadece virüs problemi yaşadığım için 4 gün içinde 4 kere format attım. 1 tane formatta sadece bütün verilerim vardı. Geri kalan zamanlarda içinde yüklü miktarda bir dosya yoktu.

Yok sadece virüs problemi yaşadığım için 4 gün içinde 4 kere format attım. 1 tane formatta sadece bütün verilerim vardı. Geri kalan zamanlarda içinde yüklü miktarda bir dosya yoktu.

Bütün verilerimin olduğu format işlemide BIOS'tan atılmış bir format değildi.

5 - 10 defa format atmışsınız vs. hiç sorun olmaz. Biz okulda bulunan bilgisayara günde 20'den fazla format atıyorduk. Disk sağlığı kısa vadede o kadar hızlı düşecek bir cihaz değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…