Sürekli IP Adresi Nasıl Değiştirilir?

Hocam benim dediğim mantık şu şekilde.
Eski kullanmış olduğum ZyXEL VMG3312 B10B modelinde şu yöntemle değiştirebiliyordum.
İsterseniz bir deneyin bir ihtimal işe yarayabilir.
Aşağıdaki görseller kullanmış olduğunuz modemin paneline ait.

1-Modeminizin paneline giriş yapın.

2-Sol menüden genel ağı seçin.

1.png

3-Daha sonra sağ tarafta bulunan düzenle butonuna tıklayın.

2.png

4-hiçbir ayara dokunmadan direkt kaydete basın.

3.png

Hocam benim dediğim mantık şu şekilde.
Eski kullanmış olduğum ZyXEL VMG3312 B10B modelinde şu yöntemle değiştirebiliyordum.
İsterseniz bir deneyin bir ihtimal işe yarayabilir.
Aşağıdaki görseller kullanmış olduğunuz modemin paneline ait.

1-Modeminizin paneline giriş yapın.

2-Sol menüden genel ağı seçin.

Eki Görüntüle 1683220

3-Daha sonra sağ tarafta bulunan düzenle butonuna tıklayın.

Eki Görüntüle 1683221

4-hiçbir ayara dokunmadan direkt kaydete basın.

Eki Görüntüle 1683224
Her 5 saniyede bunu mu yapacak?

İnternete çıkılan IP nasıl değiştirilir Hocam?
Kaynak varsa atar mısınız?
Statil IP ise kullandığın ISS ile görüşmen lazım. Dinamik ise modemi kapatıp açtığında otomatik değişir. CGNAT vs. kullanan bir firmadaysan bir ihtimal aynı IP ye denk gelmen muhtemel.

Eminsiniz değil mi kira falan sonra IP'yi değişicez diye ev değişmek zorunda kalmayalım :D
Local IP'yi kast etmişsiniz. Modem ayarlarından kira süresini kısarsınız süre dolunca ufak bir WiFi'da anlık kopma olur milisaniyelik (olmama ihtimali de var) ardından modem sana yeni bir IP atar. Çok fazla cihaz bağlı değilse ve sirkülasyonu az olan bir ağ ise modemin aynı IP yi vermesi muhtemel. 192.168.1.2 den başlar sırasıyla dağıtır.

Son düzenleme:
Dinamik IP ise kullandığın ISS ile görüşmen lazım. Statik ise modemi kapatıp açtığında otomatik değişir. CGNAT vs. kullanan bir firmadaysan bir ihtimal aynı IP ye denk gelmen muhtemel.

Local IP'yi kast etmişsiniz. Modem ayarlarından kira süresini kısarsınız süre dolunca ufak bir WiFi'da anlık kopma olur milisaniyelik (olmama ihtimali de var) ardından modem sana yeni bir IP atar. Çok fazla cihaz bağlı değilse ve sirkülasyonu az olan bir ağ ise modemin aynı IP yi vermesi muhtemel. 192.168.1.2 den başlar sırasıyla dağıtır.
Statik ile dinamik ipyi karıştırmışşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı