Sürekli mavi ekran hataları

İşletim sistemi
Windows 10

lastikosman

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba. Bilgisayarımı temizlemeden önce bir problem yoktu. Temizlerken RAM'larin ucunu silgi ile temizledim işlemcinin bir 2 teli yamulmuştu. Vatan'a götürdüm, düzeltildi ve termal macun sürdüm. Bu günden sonra hemen hemen her gün mavi ekran almaya başladım ve sürekli farklı hata kodları,
(Memtest86 ile tarattığımda 56 error aldım) ve YouTube video izlerken ekranın yarısı saydam yeşil olup geçiyor. Bazen bilgisayar kendiliğinden kapanıp açılıyor. Bazen de ekran no signal deyip kasa çalışırken ekranım gidiyor. 1. görselde bilgisayarı açtığımda ekranım böyle açılmıştı biraz sonra düzeldi. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Minidump: Minidump.rar

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-03-19 at 19.08.48.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-19 at 19.08.48.jpeg
    236 KB · Görüntüleme: 42
  • WhatsApp Image 2021-03-19 at 19.09.33.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-19 at 19.09.33.jpeg
    195,2 KB · Görüntüleme: 38
Merhaba. Bilgisayarımı temizlemeden önce bir problem yoktu. Temizlerken RAM'larin ucunu silgi ile temizledim işlemcinin bir 2 teli yamulmuştu. Vatan'a götürdüm, düzeltildi ve termal macun sürdüm. Bu günden sonra hemen hemen her gün mavi ekran almaya başladım ve sürekli farklı hata kodları,
(Memtest86 ile tarattığımda 56 error aldım) ve YouTube video izlerken ekranın yarısı saydam yeşil olup geçiyor. Bazen bilgisayar kendiliğinden kapanıp açılıyor. Bazen de ekran no signal deyip kasa çalışırken ekranım gidiyor. 1. görselde bilgisayarı açtığımda ekranım böyle açılmıştı biraz sonra düzeldi. Lütfen yardımcı olur musunuz?

Minidump: Minidump.rar
:) Kendiniz söylemişsiniz Memtest86 hata verdi diye. Eğer imkânınız varsa geçici olarak belleği değiştirerek durumu tekrar gözlemleyin bence. Ayrıca işlemci pinlerinin zarar gördüğünü de yazmışsınız. Sorununuz muhtemelen donanımsal. Garantiniz varsa parçaları test ettirmenizi öneririm. Hem ileride başka sorunlarla da karşılaşmazsınız.

Artı -1 Eksi
:) Kendiniz söylemişsiniz Memtest86 hata verdi diye. Eğer imkânınız varsa geçici olarak belleği değiştirerek durumu tekrar gözlemleyin bence. Ayrıca işlemci pinlerinin zarar gördüğünü de yazmışsınız. Sorununuz muhtemelen donanımsal. Garantiniz varsa parçaları test ettirmenizi öneririm. Hem ileride başka sorunlarla da karşılaşmazsınız.

Garantisi bitti.

Garantisi bitti.
Sistem dosyalarının kilitlendiğini ve iki dosyanın belleği suçlu bulduğunu görüyorum.
Açıklama:
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x3F5C50)
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF80153E07122, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
This might be a case of memory corruption. This may be because of a hardware issue such as faulty RAM, overheating (thermal issue) or because of a buggy driver.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.

On Wed 10.03.2021 20:00:16 your computer crashed or a problem was reported
crash dump file: D:\Minidump\031021-6765-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x3F5A80)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFE67FCA202B10, 0x0, 0xFFFFF801585FE664, 0x2)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
file path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that invalid system memory has been referenced.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.
Bu muhtemelen aşağıdaki modülden kaynaklanmıştır: ntoskrnl.exe (nt + 0x3F5C50)
Hata denetimi kodu: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFF80153E07122, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Hata: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
dosya yolu: C: \ WINDOWS \ system32 \ ntoskrnl.exe
ürün: Microsoft® Windows® İşletim Sistemi
şirket: Microsoft Corporation
açıklama: NT Kernel & System
Hata denetimi açıklaması: Bu, çekirdek modu programının hata işleyicisinin yakalayamadığı bir istisna oluşturduğunu gösterir.
Bu bir bellek bozulması durumu olabilir. Bunun nedeni hatalı RAM, aşırı ısınma (termal sorun) veya hatalı sürücü gibi bir donanım sorunu olabilir.
Kilitlenme Windows çekirdeğinde gerçekleşti. Muhtemelen bu soruna şu anda tanımlanamayan başka bir sürücü neden olmaktadır.

10.03.2021 Çar 20:00:16 tarihinde bilgisayarınız çöktü veya bir sorun bildirildi
kilitlenme dökümü dosyası: D: \ Minidump \ 031021-6765-01.dmp
Bu muhtemelen aşağıdaki modülden kaynaklanmıştır: ntoskrnl.exe (nt + 0x3F5A80)
Hata denetimi kodu: 0x50 (0xFFFFE67FCA202B10, 0x0, 0xFFFFF801585FE664, 0x2)
Hata: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
dosya yolu: C: \ WINDOWS \ system32 \ ntoskrnl.exe
ürün: Microsoft® Windows® İşletim Sistemi
şirket: Microsoft Corporation
açıklama: NT Kernel & System
Hata kontrolü açıklaması: Bu, geçersiz sistem belleğine başvurulduğunu gösterir.
Bu, tipik bir yazılım sürücüsü hatası gibi görünmektedir ve muhtemelen bir donanım sorunundan kaynaklanmamaktadır.
Kilitlenme Windows çekirdeğinde gerçekleşti. Muhtemelen bu soruna şu anda tanımlanamayan başka bir sürücü neden olmaktadır.

Sistem dosyalarının kilitlendiğini ve iki dosyanın belleği suçlu bulduğunu görüyorum.
Açıklama:

Bugcheck code: 0x1E (0xfffffffFC0000005, 0xFFFFF80153E07122, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
File path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
Product: Microsoft® windows® operating System.
Company: Microsoft corporation.
Description: Nt kernel & System.
Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
This might be a case of Memory corruption. This may be because of a hardware issue such as faulty RAM, overheating (thermal issue) or because of a buggy driver.

On wed 10.03.2021 20:00:16 your Computer crashed or a problem was reported.
Crash dump file: D:\Minidump\031021-6765-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x3F5a80)
Bugcheck code: 0x50 (0xfffFE67FCA202B10, 0x0, 0xFFFFF801585FE664, 0x2)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
File path: C:\WINDOWS\system32\ntoskrnl.exe
Product: Microsoft® windows® operating System.
Company: Microsoft corporation.
Description: Nt kernel & System.
Bug check description: This indicates that invalid System Memory has been referenced.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
Bu muhtemelen aşağıdaki modülden kaynaklanmıştır: ntoskrnl.exe (nt + 0x3F5C50)
Hata denetimi kodu: 0x1E (0xfffffffFC0000005, 0xFFFFF80153E07122, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
Hata: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Dosya yolu: C: \ Windows \ System32 \ ntoskrnl.exe
Ürün: Microsoft® windows® işletim sistemi.
Şirket: Microsoft corporation.
Açıklama: Nt kernel & System.
Hata denetimi açıklaması: Bu, çekirdek modu programının hata işleyicisinin yakalayamadığı bir istisna oluşturduğunu gösterir.
Bu bir bellek bozulması durumu olabilir. Bunun nedeni hatalı RAM, aşırı ısınma (termal sorun) veya hatalı sürücü gibi bir donanım sorunu olabilir.

10.03.2021 çar 20:00:16 tarihinde bilgisayarınız çöktü veya bir sorun bildirildi.
Kilitlenme dökümü dosyası: D: \ minidump \ 031021-6765-01.dmp
Bu muhtemelen aşağıdaki modülden kaynaklanmıştır: ntoskrnl.exe (nt + 0x3F5A80)
Hata denetimi kodu: 0x50 (0xfffFE67FCA202B10, 0x0, 0xFFFFF801585FE664, 0x2)
Hata: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
Dosya yolu: C: \ Windows \ System32 \ ntoskrnl.exe
Ürün: Microsoft® windows® işletim sistemi.
Şirket: Microsoft corporation.
Açıklama: Nt kernel & System.
Hata kontrolü açıklaması: Bu, geçersiz sistem belleğine başvurulduğunu gösterir.
Bu, tipik bir yazılım sürücüsü hatası gibi görünmektedir ve muhtemelen bir donanım sorunundan kaynaklanmamaktadır.

İncelediğin için teşekkür ederim bir formu paylaştıktan hemen sonra 3 kere peş peşe verdi.

YouTube durdurup tekrar başlatınca 10 dakika da bir böyle oluyor

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-03-20 at 07.13.25.jpeg
    WhatsApp Image 2021-03-20 at 07.13.25.jpeg
    135,1 KB · Görüntüleme: 42
İncelediğin için teşekkür ederim bir formu paylaştıktan hemen sonra 3 kere peş peşe verdi.

YouTube durdurup tekrar başlatınca 10 dakika da bir böyle oluyor
YouTube sayfasını başka bir tarayıcıdan açarak gözlemleyin. Belleklerinizi değiştirerek kontrol etmeyi unutmayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı