Çözüldü Sürekli mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Peacevolution

Kilopat
Daha fazla  
Şu ana kadar sayısız mavi ekran hatası aldım ve gına geldi. Minidump
Harddisk HDDtune ile test edildi sorun yok. RAM'ler Memtest86 ile test edildi sorun yok. Birden çok win10 sürümü denendi 1607'den tut 1803'e (17134.1). Güvenli modda bile mavi ekran verdi. Araç /scannow, Chkdsk gibi komutlarla testler yapıldı sorun bulunamadı. Ben artık anakarttan şüpheleniyorum. Sizce sorun nerede olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok indirdiğinizin içinde zaten Win 8 var onu dediğim şekilde kurun. Hala yapamazsanız Win olanı denersiniz.
Hocam demin win 8.1 kurmak üzere boot ekranından UEFI USB yi seçtim 5 saniye sonra mavi ekran verdi. Sonra win 8 kurarken dosyalar kopyalandı sistem açılırken yine "System Thread Exception Not Handled" mavi ekran hatası aldım artık bana donanımsalmış gibi geliyor.

Alıntıdır;

1) Klavyenizde dört pencereli Windows bayrağı bulunan tuşa ve R harfine aynı anda basın.

2) Açılan Çalıştır penceresindeki yere regedit yazıp Enter tuşuna basarak kayıt defterini açın

3) Kayıt Defteri’nde sol taraftaki listeden aşağıdaki yolu takip edin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\kbdhid\Parameters

4) Sağ taraftaki boşluğa sağ tıklayarak, Yeni’ye ve ardından DWORD (32-bit) değeri seçeneğine tıklayın.
5ce51a6c5b1c9d23cd4c637de0ad63132e20b010.jpeg

5) Sizden oluşturduğunu yeni kayıt girdisine isim vermeniz istenecek. Aynen şunu yazın: CrashOnCtrlScroll ve Enter’a basın.

6) Sağ taraftaki boşluğa girdiğiniz isimde kayıt değerinin açıldığını göreceksiniz. Çift tıklayın ve aşağıdaki gibi değer boşluğundaki 0’ı silip 1 yazın.
18eef6f65e7a38b9eb13d81edfa7e67b12e77bd8.jpeg

7) Tamam’a tıklayıp verdiğiniz yeni değeri onaylayın.

8) Kayıt defterinden çıkmadan gene sol taraftaki listeden aşağıdaki yolu takip edin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters

9) Sağ taraftaki boşluğa sağ tıklayıp tekrar Yeni ve DWORD (32-bit) Değeriseçenekelerine tıklayın.
2b474d481689047ebb25e868544b79de221052f6.jpeg

10) Tıpkı az önce yaptığınız gibi sizden oluşturduğunuz yeni kayıt girdisine isim vermeniz istenecek. Aynen şunu yazın: CrashOnCtrlScroll ve Enter’a basın.

11) Az önceki gibi sağ taraftaki boşluğa girdiğiniz isimde kayıt değerinin açıldığını göreceksiniz. Çift tıklayın ve aşağıdaki gibi değer boşluğundaki 0’ı silip 1 yazın
0a7dd6874b573fb24f18a3e662134e3b2c3b5115.jpeg

12) Tamam’a tıklayıp verdiğiniz yeni değeri onaylayın.

13) Yaptığınız değişikliklerin tamamlanması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Kaynak;
HTML:
www.webtekno.com/haber/amp/26716
Benim bu konular hakkında en ufak bilgim yok o yüzden bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum.

Alıntıdır;

1) Klavyenizde dört pencereli Windows bayrağı bulunan tuşa ve R harfine aynı anda basın.

2) Açılan Çalıştır penceresindeki yere regedit yazıp Enter tuşuna basarak kayıt defterini açın

3) Kayıt Defteri’nde sol taraftaki listeden aşağıdaki yolu takip edin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\kbdhid\Parameters

4) Sağ taraftaki boşluğa sağ tıklayarak, Yeni’ye ve ardından DWORD (32-bit) değeri seçeneğine tıklayın.
5ce51a6c5b1c9d23cd4c637de0ad63132e20b010.jpeg

5) Sizden oluşturduğunu yeni kayıt girdisine isim vermeniz istenecek. Aynen şunu yazın: CrashOnCtrlScroll ve Enter’a basın.

6) Sağ taraftaki boşluğa girdiğiniz isimde kayıt değerinin açıldığını göreceksiniz. Çift tıklayın ve aşağıdaki gibi değer boşluğundaki 0’ı silip 1 yazın.
18eef6f65e7a38b9eb13d81edfa7e67b12e77bd8.jpeg

7) Tamam’a tıklayıp verdiğiniz yeni değeri onaylayın.

8) Kayıt defterinden çıkmadan gene sol taraftaki listeden aşağıdaki yolu takip edin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\i8042prt\Parameters

9) Sağ taraftaki boşluğa sağ tıklayıp tekrar Yeni ve DWORD (32-bit) Değeriseçenekelerine tıklayın.
2b474d481689047ebb25e868544b79de221052f6.jpeg

10) Tıpkı az önce yaptığınız gibi sizden oluşturduğunuz yeni kayıt girdisine isim vermeniz istenecek. Aynen şunu yazın: CrashOnCtrlScroll ve Enter’a basın.

11) Az önceki gibi sağ taraftaki boşluğa girdiğiniz isimde kayıt değerinin açıldığını göreceksiniz. Çift tıklayın ve aşağıdaki gibi değer boşluğundaki 0’ı silip 1 yazın
0a7dd6874b573fb24f18a3e662134e3b2c3b5115.jpeg

12) Tamam’a tıklayıp verdiğiniz yeni değeri onaylayın.

13) Yaptığınız değişikliklerin tamamlanması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Kaynak;
HTML:
www.webtekno.com/haber/amp/26716
Benim bu konular hakkında en ufak bilgim yok o yüzden bu şekilde yardımcı olmaya çalışıyorum.
Bu yöntem büyük ölçüde işe yarıyor ama tam anlamıyla sorunu ortadan kaldırmıyor. Yine de teşekkürler hatırlattığın için.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı