Çözüldü Sürekli olarak Mavi Ekran' hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Selçuk Keskin

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Elektrik-Elektronik
Merhabalar,
Premier'e Pro. 2018 CC de video editlerken, mavi ekran hatası alıyorum. Servisle görüştüm, ekran kartınız sağlam diyor. Önceden bir sorun yoktu ama şu an beni laptop iyice sinir ediyor. Minidump dosyasını sizlerle paylaşıyorum. Çok dua ederim. :)
Ekran Kartım: AMD R7 M340 4 GB DDR3)
HP: i7 7500U, 16 GB RAM

Minidump dosyası: 27 Ocak 2020.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
atikmdag.sys ve dxgkrnl.sys hatası vermiş.Biri ekran kartı sürücüsü diğeri ise Dxdiag sürücüsü için.Dolaylı olarak ikiside ekran akrtı ile alakalı.Öncelikle ekran kartınızın sürücüsünü kaldırmak için DDU programını indirin ve ekran kartı sürücüsünü kaldırın (Linki burada) Ardından güncel ve stabil sürüm olan AMD sürücüsünü indirin. (Linki burada. En stabil sürüm 19.12.2) Daha sonra dxdiag dosya bütünlüğünü doğrulamak için dxdiag inidirin. (Linki burada) Sonra uygulamayı tekrar kullanın test edin.Eğer yine mavi ekran verirse yazın farklı yöntemler deneriz.Bu arada BIOS sürümünüzün güncel olduğundan emin olun

Burdan bir arkadaşın tavsiyesi ile DDU ile İntel ve AMD ekran kartlarını driverlerını kaldırdım ve yeniden yükledim. BIOS güncel hocam. DirectX'i indirmiyor ve şöyle diyor, ''zaten güncelsiniz.''

Güncel AMD sürücüsü ile sorun yaşayan çok ama sizin bir ihtimal ekran kartında da sorun olabilir.
DDU ile Intel ve AMD kaldır. Önce güncel Intel GPU yükle. Sonra AMD'nin 1 veya 2 eski sürücüsünü yükleyip test et. Kablolu sürücüyüde güncelle.

Hocam, bugün HP'yi aradım ve Minidump dosyasını gönderdim. En kısa zaman içerisinde size döneceğiz dediler.
DDU ile ekran kartlarını hepsini güvenli modda kaldırdım. AMD'nin (WHQL) 19.12.2 sürücüsünü kurdum. İntel'inde sitesinden grafik kartı sürücüsünü indirim. Zaten BIOS'u da birkaç gün önce güncellemiştim. DirectX de güncel. Bugün çalışırken ''mavi ekran'' hatası almadım ama. Hasılı kelam, sadece Adobe'nin programlarında yapıyor olması da, ilginç.
Dün gece de Heaven Bench Mark, Ungine Benchmark ile test yaptım.

DDU ile komple hepsini kaldırıp tekrar yükledikten sonra şu an için hata almadım, hocam.
Whocrash uygulamasında ''minidump'' dosyasını analiz ettirdim ve Google çeviriye göre şöyle diyor :
Sal 28.01.2020 01:52:11 üzerinde bilgisayarınız çöktü veya bir sorun bildirildi
Çökme dökümü dosyası: C: \ WINDOWS \ Minidump \ 012820-28281-01.dmp
Bunun nedeni büyük olasılıkla şu modüldür: dxgkrnl.sys (dxgkrnl + 0x40DB5)
Hata kontrolü kodu: 0x100000EA (0xFFFFC10DCAF2E680, 0x0, 0x0, 0x0)
Hata: THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER_M
dosya yolu: C: \ WINDOWS \ system32 \ drivers \ dxgkrnl.sys
ürün: Microsoft® Windows® İşletim Sistemi
şirket: Microsoft Corporation
açıklama: DirectX Grafik Çekirdeği
Hata kontrolü açıklaması: Bu, bir aygıt sürücüsündeki bir iş parçacığının sürekli döndüğünü gösterir.
Bu, tipik bir yazılım sürücüsü hatası gibi görünmektedir ve muhtemelen bir donanım sorunundan kaynaklanmamaktadır.
Çökme bir Microsoft modülünde gerçekleşti. Sistem yapılandırmanız yanlış olabilir. Muhtemelen bu soruna, sisteminizde şu anda tanımlanamayan başka bir sürücü neden olmaktadır.

Son düzenleme:
Hocam sadece Adobe'nin uygulamalarında yapıyor olması da tuhaf. Galiba ekran kartını zorluyorum gibi. Geçen 3D bir projeyi açarken ''Thread Stuck in device driver'' hatası verdi. Dediklerinizi yaptım. Şu an için hata almadım. Bakalım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı