Sürekli SSD ve RAM bozulması

cantürk66

Decapat
Katılım
21 Mart 2021
Mesajlar
627
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
240gb
Ekran kartı
1050ti
Anakart
1200pin
İşlemci
İ3 10100f
Arkadaşlar geçen sene bu zamanlar para biriktirip bir sistem aldım sınav falan pek oyun oynayamadım içimde kaldı RAM ve SSD bozulmuştu. Olabilir dedim. Bir şekilde yaptırdık geleli 2 ay oldu hevesim vardı The Witcher aldım 25 30 saat oynadım en keyifli zamanlar mutlu hissediyordum sabah açtım önceki sefer gibi oldu. Sanki Windows çökmüş gibi yeniden kur yerine attı (Windows USB'si takılıydı) belki düzelir diye yeniden başlattım. Bu sefer HDMI no sinyal hatası aldım farklı kablo denedim RAM'e üfledim silgiyle sildim çok üzüldüğümü anlayan annem canını sıkma hallolur dedi. Ama yaptırsam da hevesimle oynadığım oyun gidecek ve yüksek ihtimal yeniden yaşanacak.
 
Reis tanıdık birisi toplatmıştı çok canım sıkıldı PSU ve SSD ne kadara gelir bana tanı halledeceğim.
İyi (güvenilir anlamında) 500 Watt bir PSU 700-1000 lira arasına alınıyor.
İkinci el olarak da 500 lira civarına bulunur, elbette kesin güvenilir birisi olmalı ve almadan önce ilanı/markayı burası gibi yerlerden araştırıp almalı.

450-700 lira arasına da yeni 240 ya da 480 GB SSD alınır. Onlarda da performans ve uzun ömür için DRAM lı modeller tavsiye ediyorlar. Ama bilindik güvenilir bir marka seçmek yeterli gelir. Yani şu listede marka olarak seçtiklerim gibi:

Toplam 1000-1500 arası.

Bilgisayarcılara neden güvenilmeyeceğini bir kez daha anlamış olduk.
Ben de 6 yıl bilgisayarcılık yaptım.
Evet bilgisayarcılık mesleği tıpkı telefon tamirciliği gibi aslen tüccar olan isimlere kalıyor, ama her bilgisayarcı kötüdür denmez, yıllarca bu işi yapan, ve işini namusluca düzgün yapan yığınla yer var.

Gençler bilgisayara pek ilgili ama kimse bilgisayar tamircisi olmaya yanaşmıyor, varsa yoksa bilgisayar mühendisliği veya programcılık.

Oysa tıpkı elektrikçi ve tesisatçı gibi eleman açığı var.
Bir işte talep varsa yine kazanırsınız, üniversite kapısında yığılıp, sonra da özel firmalarda asgari ücretle işe başlayacağınıza, çok önceden dükkan açıp 1-2 yılda bilindik ve güvenilir bir tablet/telefon tamircisi olabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı