Sürekli tekrarlanan mavi ekran sorunları

İşletim sistemi
Windows 8.1

231981

Kilopat
Makaleler
1
Herkese iyi forumlar. Çözüme kavuşturamadığım mavi ekran sorunları ile uğraşıyorum halen daha çözemedim bazen hiç mavi ekran vermiyor bazen de sürekli mavi ekran verip sistem yeniden başlıyor. Bu sorunu birkaç ay evvel kasamı komple söküp temizleme işlemi yaptıktan sonra yaşamaya başlamıştım. O günden beri hep devam ediyor. Şu an bu metini yazarken bile mavi ekran verdi yeniden başladı öyle diyeyim artık size. Çeşitli Windows sürümlerini denedim 7, 8.1, 10 hepsinde de oluyor ama en sık Windows 10'da mavi ekran veriyor. Şu an 8.1 kullanıyorum bu aralar biraz fazla mavi ekran vermeye başladı. Şu son 10 dakika içinde sürekli mavi ekran veriyor sistem kafayı yememek elde değil. Windows 8.1'i ilk kurduğum zaman sadece sürücüleri kurmuştum ve günlerce mavi ekran vermemişti şu an yine fix olarak sürekli mavi ekran veriyor sistem. Bir de şunu anlamadım arada sırada mavi ekrandan sonra 8 GB olan RAM 4 GB'a düşüyor 3.95GB kullanılabilir gösteriyor kalan 4 GB'ı ise donanıma ayrılmış olarak gösteriyor. Ben işin içinden çıkamadım lütfen bir yardımcı olun şuana kadar ki verdiği bütün dump dosyalarını veriyorum.

Hocam zaten klavye ve fare hariç sadece harici diskim ve kulaklığım takılı USB portlarında. Kulaklığı kullanıyorum sadece diski çıkartsam yeterli olur sanırım?
Orada yazılan neyse o. Klavye ve Fare harici USB olmayacak net değil mi yazı?
BIOS'tan hiçbir ayarı ellemedim sadece UEFI ayarını açıp kaydedip çıkmıştım o kadar. Tam olarak ne yapmam gerekiyor hocam?
BIOS default edip kaydedin boot ayarlarını doğru yapın.
Ağ sürücüsü de zaten anakartın sitesinde paylaşılan sürücü başka bir yerden indirmedim.
Anakart sitesi değil çip üretici sitesinden yapman lazım.

Orada yazılan neyse o. Klavye ve fare harici USB olmayacak net değil mi yazı?

BIOS default edip kaydedin Boot ayarlarını doğru yapın.
Anakart sitesi değil çip üretici sitesinden yapman lazım.

LAN sürücüsünü güncelledim verdiğiniz siteden. BIOS ayarları default halde sadece Boot ayarını yaptım UEFI seçeneğini açtım SSD'mi ilk sıraya aldım kaydedip çıktım başka da ayara dokunmadım. Klavye ve fare harici başka bir şey takılı değil şu an da. Bu arada şunu eklemek istiyorum sistem hala 4 GB RAM ile çalışıyor SS atmıştım o şekilde duruyor hala hiç mavi ekran vermedi RAM'in birisi arızalı mı acaba? Sistem 8 GB görüyor SS'de gözüküyor ama 4 GB'ı kullanıyor. Hala mavi ekran almadım çünkü reset atmadım atarsam büyük ihtimal 8 GB'ın tamamını kullanacak ama yine mavi ekran verecek bana göre.
@Caine @Murat5038

Az önce yine mavi ekran aldım win32k.sys diye bir hata verip yeniden başladı sistem daha sonra baktım ki Edge tarayıcım da sıfırlanmış tamamen bu neden olur acaba?

Son düzenleme:
Az önce yine mavi ekran aldım win32k.sys diye bir hata verip yeniden başladı sistem daha sonra baktım ki Edge tarayıcım da sıfırlanmış tamamen bu neden olur acaba?
Güncel dosya nerede?

Güncel dosya nerede?

Hocam var ama 0KB.

Bir de hocam şunu fark ettim bugün cidden çok saçma bir sorun bu. Sistemi yeniden başlattım 8 GB'ın tamamını kullandığını fark ettim fakat şöyle bir durum oldu sağ altta saatin olduğu yerde Realtek ses yöneticisi dışında kullandığım programların hiçbirinin ikonu yoktu ve kullandığım internet tarayıcısı resmen sıfırlanmış vaziyetteydi. Sonra tabii dediğim hatayı verdikten sonra yeniden başladı sistem ve tekrar 4 GB'a düşmüştü atmış olduğum SS'de ki gibi yani bu sefer de sağ altta kullandığım programların hepsinin de ikonları gözükür vaziyetteydi. Tarayıcı da düzelmişti. Bunca senedir bilgisayar kullanırım ilk defa bu kadar saçma bir sorun ile karşı karşıyayım.

Söylenenler yapılmamış.
Western Digital disk bağlı, C-Media olan ses chazı bağlı.
Sürücü verdik onu bile kurmamışsın.
En başta da dedim disk sorunlu diye hala öyle duruyor.
Bu söylenenleri yapmadan çözülmesini bekliyorsan beklemeye devam et.

Söylenenler yapılmamış.
Western digital disk bağlı, C-Media olan ses chazı bağlı.
Sürücü verdik onu bile kurmamışsın.
En başta da dedim disk sorunlu diye hala öyle duruyor.
Bu söylenenleri yapmadan çözülmesini bekliyorsan beklemeye devam et.

Yeni taktım onları da siz söylediğiniz de çıkartmıştım zaten.
Sürücüyü kurdum zaten verdiğinizi.

Ayrıca; son mesaja ek olarak şu an sistem 8 GB RAM ile çalışıyor donanıma ayrılmış olarak da 46MB gösteriyor yaklaşık 2 saat oldu sistem mavi ekran falan vermedi dün söylemiş olduğum olayı da yaşamadım ikonlar falan da oluştu.

Son olarak hocam yaklaşımınız hiç hoş değil. Sürücüyü falan kurdum zaten diski de yeni bağladım sisteme.

Yenisi eskisi yok bu işin. Size konu başındna beri Klavye, Fare harici USB olmayacak diyoruz sonradan tak çıkar demiyoruz. Sürücü yüklenmemiş ben veriye göre konuşurum insana göre değil.

Hoş olmayan burada söylenenleri dinlemeyip yapmamanız. Disk sorunlu dedik değişilmemiş. Bunlara rağmen işlem yapılmıyorsa hatayı kendinizde arayın bizde değil.

Yenisi eskisi yok bu işin. Size konu başındna beri klavye, fare harici USB olmayacak diyoruz sonradan tak çıkar demiyoruz. Sürücü yüklenmemiş ben veriye göre konuşurum insana göre değil.

Hoş olmayan burada söylenenleri dinlemeyip yapmamanız. Disk sorunlu dedik değişilmemiş. Bunlara rağmen işlem yapılmıyorsa hatayı kendinizde arayın bizde değil.

Hocam yalan konuşacak halim yok kurdum sürücüyü yani ne yapmalıyım daha inanmanız için. Realtek sürücüleri bazen doğru gözükmüyor zaten. Kurduğum sürücü için illa yemin falan mı etmem lazım?
@Caine ben uyurken sistem yine mavi ekran vermiş 4 GB'da düşmüş RAM. 😄😄

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı