Sürekli tekrarlayan svchost.exe hatası

KadirDincerr

Hectopat
Daha fazla  
Bugünden itibaren sürekli olarak svchost.exe hatası alıyorum. Windows'ta son zamanlarda türeyen Svchost.exe sorunu bu sitedeki çözümü denedim ama diskcheck yaparken de hata alıyorum. Ve Windows'u yeniden başlatırken sürekli C diskini kontrol ediyor. Sistemimdeki diskler; 240 GB Adata SU630 SSD, 500 GB Samsung 5200 RPM HDD ve 1 TB Toshiba 5200 RPM HDD. Aldığım hataların ekran görüntüleri aşağıdadır.

WhatsApp Image 2020-09-10 at 18.44.15.jpeg

WhatsApp Image 2020-09-10 at 18.49.17.jpeg

svchost.exe Windows'un ana işlemlerinden biridir. Sanırım bir uygulama svchost üzerinden işlem yapmaya ve arabelleğini oraya depolamaya çalışıyor. Acilen Malwarebytes ya da Kaspersky ile tarama yaptırın. Virüs çıkmaz ise Memtest86 ile RAM'lerinizi test edin. Eğer sisteminizde önemli bir veriniz yok ise sistemi tamamen sıfırlayın. Eğer önemli bir veriniz var ise yedekleyin ancak yedeklediğiniz verileri taramayı unutmayın. Lakin dosyalar arasında bir virüs olabilir.

svchost.exe Windows'un ana işlemlerinden biridir. Sanırım bir uygulama svchost üzerinden işlem yapmaya ve arabelleğini oraya depolamaya çalışıyor. Acilen Malwarebytes ya da Kaspersky ile tarama yaptırın. Sorun çıkmaz ise Memtest86 ile RAM'lerinizi test edin. Eğer sisteminizde önemli bir veriniz yok ise sistemi tamamen sıfırlayın. Eğer önemli bir veriniz var ise yedekleyin ancak yedeklediğiniz verileri taramayı unutmayın. Lakin dosyalar arasında bir virüs olabilir.

Bende bir virüs olduğunu düşünüyorum.

SFC/SCANNOW yaptığımda da sürekli yarıda kalıyor. Windows Defender ve Malwarebytes ile tarama yaptığımda hiçbir tehdit bulunmuyor.

Defender'dan bir şey beklemiyordum ama Malwarebytes ile taramada bir şey çıkmaması beni şaşırttı. SFC/SCANNOW'un yarıda kalması normal değil. Dediğim gibi Memtest86 yapmayı dene. Ayrıca X.M.P var ise kapat. Eğer Memtest86 sorun çıkmaz ise Windows'u yeniden yükle. Ayrıca Windows'un orijinal mi?

Komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp chkdsk /f /r yapar mısınız. Sorulan soru Y deyip sistemi yeniden başlatın. HD Tune 5.75 ile health sekmesinin sonucunu da paylaşın ve Kaspersky yükleyip virüs taraması yapınız.

Komut sistemini yönetici olarak çalıştırıp chkdsk /F /r yapar mısınız? Sorulan soru y deyip sistemi yeniden başlatın. HD Tune 5.75 ile health sekmesinin sonucunu da paylaşın ve Kaspersky yükleyip virüs taraması yapınız.

Chkdsk /f /r işlemini yaptım fakat bir sıkıntı bulamadı galiba. HD Tune sonucunu da aşağıya atıyorum. Çıkan hatalar büyük bir sıkıntı mı?
hdtune.PNG

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı