Sürücü güncellemeleri nasıl yapılır?

885510

Femtopat
Forumdaki başlıklarda sorulan sorulara verilen cevapların neredeyse hepsinin soruyu soran kişinin zaten sürücülerin ve driverların ne olduğunu bildiği varsayıldığını fark ettim.

Bilgisayar hakkında bilgisi olmayan biri driverlarını güncellemek için neler yapmalı adım adım anlatabilecek biri var mı?

Komut İstemcisini (CMD) yönetici olarak açın ve şu komutu yazın;

winget upgrade --all

Bu komut bilgisayarda ne var ne yok tüm sürücüleri güncelleyecektir internet hızınıza programlara vs. Göre uzun/ kısa sürebilir.

Bilgisayarda her parçanın bir driverı vardır. Bu parçaların ya bir programı olur yada google dan vs. güncel hallerini de setup olarak indirip güncelleyebilirsiniz mesela Nvdia ekran kartına sahip olanlar Nvdia App üzerinden güncelleme geldikçe indirirler. Ve yada Bios sürümünüzü güncellemek istiyorsanız eğer Google a veya başka bir tarayıcıya anakart marka ve modelinizi yazarak o driver setuplarına ulaşabilirsiniz. Yada diyorsanız ben ekran kartımı sıfırlicam veya ses driverını vs. DDU Silme programı üzerinden bu driverları silip yenisini yükleyebilirsiniz.

Sürücüler baştan yüklemek değil de güncellemeyi bahsediyorsan.
Ekran kartı için yardımcı uygulamalarını kullanmak gerekir. NVIDIA App gibi.(manuel olarak güncellemek için ekran kartı markasının sitesinden güncel sürücüyü indirip kurabilirsin.)
Intel Support assistant uygulaması Intel marka donanımlar için güncel sürücüleri bulur ve kurmana yardımcı olur.
Onun dışında donanımların sitesinden, laptop ise laptop modelini aratıp laptop markasının resmi sitesinden güncel sürücülere erişebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı