Sürücü Kullanımda Hatası

Makaleler
12
Sorunu kısacası şöyle özetleyeyim: "Windows yönetime el koydu!"

Şimdi konuya geçiyorum. Öncelikle eski gereksiz bir disk bölümünü silmekle başladım. Silerken TrustedInstaller'den izin alman gerek dedi, bende kendi üzerime sahiplendim. Bu sefer şu kullanıcıdan izin alman gerek dedi o hesapla girdiğim halde. Yani hiç silinmiyor yokedemiyorum. Sonra biçimlendirmeyi denedim. Disk Yönetimi'nde biçimlendirme, silme ve benzeri hiç bir işlem uygulanamıyor disk bölümlerinde.
Sonra disk bölümünün üzerinden biçimlendirmeyi denedim. "Sürücü Kullanımda" benzeri 3 uyarı/hata verdi.
Sonra 3. parti uygulamalarla denedim. Yine hata verdi hiç bir şekilde silinmiyor. Sanırım farklı işletim sistemi veya disk üzerinden silinir fakat dinamik disk mümkün değil.

Windows bana karşı geliyor gereksiz sistem dosyalarını geçtim biçimlendirme bile yapılmıyor. Nasıl çözeceğim bu sorunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Diskiniz dinamik diske dönüşmüş. Başka çözüm yolu var mı bilmiyorum. Verilerinizi başka diske yedekleyip USB ile temiz kurulum yapın. Yaparken diskin bütün bölümleri silin. Yeniden bölümlendirme yapın.

Ayrıca bilmediğiniz dosyaları kafanıza göre sahiplenip silmeye kalkmayın. Bir daha ki başlatmanızda işletim sistemi çökmesi gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Windows.old gibi klasörleri disk temizlemeyle silebilirsiniz. Diğer klasörler için alt klasörlerler birlikte sahiplenmeyi değiştirmekle uğraşmak yerine unlocker programını kullanabilirsiniz.

Diskiniz dinamik diske dönüşmüş. Başka çözüm yolu var mı bilmiyorum. Verilerinizi başka diske yedekleyip USB ile temiz kurulum yapın. Yaparken diskin bütün bölümleri silin. Yeniden bölümlendirme yapın.

Ayrıca bilmediğiniz dosyaları kafanıza göre sahiplenip silmeye kalkmayın. Bir daha ki başlatmanızda işletim sistemi çökmesi gibi durumlar yaşayabilirsiniz. Windows.old gibi klasörleri disk temizlemeyle silebilirsiniz. Diğer klasörler için alt klasörlerler birlikte sahiplenmeyi değiştirmekle uğraşmak yerine unlocker programını kullanabilirsiniz.
Sizin bir hatanız var. Sistem dosyaları dediğim daha kaç sene önceki Windows dosyaları, yani eski boot dosyalar. Sistem diskiyle alakası yok şu an dinamik diske dönüştüğü için. Bu sorunu güvenli modda başlatarak çözebildim anca. Sonra bu gereksiz diski sildim, kazandığım alanı sistem diskine aktaracaktım aktaramadım diğerlerine aktardım. Diskler bölünmüş şekilde gözükmeye başladı sanırım sorun çıkmasın diye parçaladı.

Sizin bir hatanız var. Sistem dosyaları dediğim daha kaç sene önceki Windows dosyaları, yani eski boot dosyalar. Sistem diskiyle alakası yok şu an dinamik diske dönüştüğü için. Bu sorunu güvenli modda başlatarak çözebildim anca. Sonra bu gereksiz diski sildim, kazandığım alanı sistem diskine aktaracaktım aktaramadım diğerlerine aktardım. Diskler bölünmüş şekilde gözükmeye başladı sanırım sorun çıkmasın diye parçaladı.
Tamam doğrudur. Ben hangi dosyayı silmek istediğinizi bilmediğim için sizi uyardım. Diğer sisteme ait dosyaları unlocker programıyla da silebilirsiniz.

Disk yönetiminin resmini atarsanız durum daha net anlaşılır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı