Sürücü kurduktan sonra mavi ekran hatası

AjanP

Hectopat
Daha fazla  
AMD Radeon R7 M440 ekran kartının sürücüsünü kurduğum anda PC mavi ekran veriyor.

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
amdkmdag.sys

DDU ile sürücüyü kaldırıp yeniden kurdum aynı hata meydana geldi.
Bu da minidump dosyaları: Google Drive

Minidump incelemede uzman arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır ancak ben daha farklı bir şey önereceğim.

R7 M440 ekran kartında sürücü güncellerken sizin gibi mavi ekran alıp aynı hatayı yaşayanlar sorunu ekran kartı sürücülerini AMD'den değil de laptoplarının destek sayfalarındaki sürücüyü indirip kurarak çözmüşler. Tabi bu sitedeki sürücü en günceli midir bilmiyorum ama bir deneyin derim.

Tam laptop modelini ve sistem bilgilerinizi yazar mısınız?

Lenovo IdeaPad 320-15IAP
Intel Pentium N4200 1.10GHz
Intel HD Graphics 505.
AMD Radeon R7 M440.
4 GB RAM.

1661976084040.png

Yararı olur mu bilmem ama ayrıca bunu da göstereyim.

Minidump incelemede uzman arkadaşlar mutlaka yardımcı olacaktır ancak ben daha farklı bir şey önereceğim.

R7 M440 ekran kartında sürücü güncellerken sizin gibi mavi ekran alıp aynı hatayı yaşayanlar sorunu ekran kartı sürücülerini AMD'den değil de laptoplarının destek sayfalarındaki sürücüyü indirip kurarak çözmüşler. Tabii bu sitedeki sürücü en günceli midir bilmiyorum ama bir deneyin derim.

Yine aynı hata ama bu sefer atikmdag.sys hatasıydı.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın:
Bu sürücüyü kurun:

Yukarıda paylaştığınız görüntüde DISM komutlarını denediğinizi gördüm.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları da denediniz mi?

sfc /scannow CHKDSK C: /R CHKDSK C: /F

Araştırırken karşılaştığım bir sayfada yaşadığınız mavi ekranın Intel grafik sürücüleri ile alakalı olabileceğini söyleyenler var. Intel sürücülerini yüklediniz mi? AMD yonga setinin Intel üzerinden çalıştığını ve sürücüler olmadığı zaman sıkıntı oluşabileceğini söylemiş.

Have you installed the Intel drivers for this laptop? The manual for this model says it uses an integrated Intel chipset and AMD chipset (discrete) for video. The AMD chipset operates via the Intel.

Son düzenleme:
Yukarıda paylaştığınız görüntüde DISM komutlarını denediğinizi gördüm.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp şu komutları da denediniz mi?

sfc /scannow CHKDSK C: /R CHKDSK C: /F

Araştırırken karşılaştığım bir sayfada yaşadığınız mavi ekranın Intel grafik sürücüleri ile alakalı olabileceğini söyleyenler var. Intel sürücülerini yüklediniz mi? AMD yonga setinin Intel üzerinden çalıştığını ve sürücüler olmadığı zaman sıkıntı oluşabileceğini söylemiş.

Have you installed the Intel drivers for this laptop? The manual for this model says it uses an integrated Intel chipset and AMD chipset (discrete) for video. The AMD chipset operates via the Intel.

Evet Intel sürücülerim tam HD Graphics 505 var. DISM komutlarını şu an deniyorum ancak sürüclerin yüklü olması gerekli mi? Eğer öyleyse bir işe yaramaycak çünkü srücüleri yüklediğim anda PC mavi ekran veriyor ve sürücüsüz bir şekilde yeni de başlıyor.

Bu sürücüyü denediniz mi?

Bir de, Windows tuşu + r kombinasyonuna basın.
%windir%\Logs yazın. Çıkan klasör içinde "cbs" klasörü var, orada CBS.log olması lazım, onu paylaşabilir misiniz?

Bu mesajı yeni görüyorum linki açamıyorum download not Complete sayfası açılıyor. CBSide hata verdikten sonra yeniden açıldığında göndermem lazım sanırım ekran kartımı devre dışı bıraktım bilgisayarı şu an bu şekilde kullanıyorum isterseniz ekran kartını tekrar etkinleştirip hata verdirip gönderebilirim.

Artı olarak acaba donanımsal olabilir mi? İlk hatayı verdiğinde ekran kartına zarar verebilecek herhangi bir etken olmasa da acaba donanımsal bir nedeni var mıdır?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı