Sürücü kursunu nereye şikayet edebilirim?

Oakenshield

Hectopat
Katılım
15 Mayıs 2020
Mesajlar
587
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 1. 5 ay önce bizim kasabadaki sürücü kursunu aradım. "3500 Türk lirası" fiyat verdiler. Sürücü kursuna başvuruya gittim. "5000 TL" fiyat çekti. Telefonda böyle böyle demiştiniz" dedim. "eee, tamam o zamn 3500 olsun ama aramızda sakın kimseye söylemeyin" dedi. Neyse ilk üçkağıtçılığa burada başladılar. Sonraki gün tesadüfen biriyle konuşurken benimle aynı gün 3000 liraya yazıldığını öğrendim.

Toplam 15 saat eğitim vereceklerini de söylediler. Aradan 3 hafta geçti eğitim için aradılar. Söyledikleri 3 gün'ün 2 günü işte olduğum için gelemeyeceğimi söyledim. Fakat geçiştirip telafi edeceklerini söylediler. Lakin hiç öyle olmadı, sadece 45 dakika içinde, parkur, güzergah ve motora ait bilgileri hızlıca geçiştirdi...

Motosikletin tekerleri bu arada kabak olmuştu, yani kağıt gibi dümdüzdü. Her frene bastığımda kıçı başı ayrı oynuyordu. Neyse sınav günü geldi. Sınavı 45 dakika bile olmayan eğitimle geçtim. Motor 1 defa kaydı az daha elenecektim.

Evrak teslimi için aradılar borcunuz yok, gelin evraklarınızı alın dediler. Ben dedim ki: " daha ödenmemiş 1 taksitim var." sonra biz sizi arayacağız vs. dedi neyse uzatmayalım.

Evrakları almaya gittim. Evrak tesliminde, motosikletin tekerlerinin bittiğini söylediğim de, kurs sahibi oradaydı. Başkaların yanında beni rencide etmeye çalıştı. Ama başaramadı. Aşırı sinirlendim o an o adama.

Başkaları mağdur olmasın diye milli eğitim müdürlüğüne şikayet oluşturdum. Motosikletin tekerlerinin öldüğüne ve diğer adayların mağdur olmaması için değiştirilmesi gerektigini söyledim.

Cevap geldi, fakat inkar etmişler.

Şimdi asıl büyük sorun şu, yasal zorunluluk minimum 12 saat olan direksiyon eğitimini bunlar bana 45 dakika verdi. Ben hiçbir yere eğitim imzası şeklinde bir şey imzalamadım. Bu demek oluyor ki; bunlar benim yerime eğitim aldığıma dair yasal olmayan şekilde imza attılar. Diğer türlü evraklarımı teslim edemezler sonuçta.

Bu kurum benim imzamı kullanarak resmi evrakta sahtecilik yaptı. Ne yapabilirim? Dava açamam bir ton masraf olacak. Başka bir yol lazım. Bu arada imza attıklarından emin değilim, ama eğitim aldığıma dair evrak doldurmalari gerekiyor ki, işlemler bitsin sonuçta.
 
Hemen o sürücü kursunu arayın sonra "Sizi tüketici hakem heyetine şikayet edeceğim" diyin eli ayağı dolanır onların. Eğer bişe yapmazlarsa tüketici hakem heyetine şikayet edin.
 
Ehliyeti alması önemli değil burada hakkını savunuyor.

Aldıysa şayet uğraşması gereksiz. Bu tür insanlarla uğraşılmaz çünkü. Mutlaka tanıdıkları vardır onların benim temennim bu arkadaşının başının belaya girmemesi neticede bir kuruma karşı tek başına dava açmayı/hakkını savunmayı planlıyor çünkü.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı