Sürücü kurunca çalışmayan GPU için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurulmalı mı?

SIRINDOSCARF

Kilopat
Katılım
20 Mayıs 2018
Mesajlar
8.553
Çözümler
35
Yer
BURSA-BANDIRMA
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi ekran kartı uzun zamandır sorun çıkarmıyordu. Son 2 aydır ekran kartı bilgisayar açılırken sürücü başlatılmıştır diye görüntü vermiyor. Hadi bir şekilde görüntü almayı başardım diyelim cayır cayır çalışıyor. Düzgün çalışması için kapatmamam gerekiyor haliyle. Ben 7/24 bilgisayarı açık tutmak zorunda mıyım?

Hatta konu açmıştım burada.

Servise gönderdik ve 2 3 hafta gitti geldi, sorun yok diyerek geldi ve baştan sürücüyü kurduk çalıştı. Sonra bilgisayarın BIOS'unda ayarları değiştirmek için yeniden başlattım görüntü gelmiyor. Neyse, uğraştık v e öyle böyle görüntü geldi. Sonra 2 hafta kapatmadım. En son çok önceden BIOS'u yedeklemiştim kurayım belki düzelir dedim. Kurdum yeniden başlattım çok sancılı bir şekilde açıldı. Yine 1 2 hafta öyle açık bıraktım. Sonra ben yokken Windows Update yüzünden kapanmış ve yine görüntü yok. Hatta Windows görüntü gelmiyor diye düzgün başlatılması diye hata veriyor.

Yani apaçık kartta sorun var. Önceden ilk alındığında arada WattMan hatası veriyordu. Sonra sorun çıkarmadı 5 6 ay. Neyse başka sistemde kullanmaya başladım bir süre ETC mining yaptım. Sonrasında bıraktım bir süre. Sıkıntı yoktu. Neyse tekrar başladım Windows 11 üzerinden sonra sürücüyü güncelledim. Ginceleldikten sonra başladı görüntü gitmeye. (hangi sürücüde daha iyi mh/s veriyor diye bakmak için) neyse güncelledim sürücüyü görüntü yok. Güvenli modda başlattım sonra kaldırdım sürücüyü eski kurdum çalıştı normal şekilde. Bay uzun süre normal kullandım. Fakat tekrar bıraktım miningi. (az çok neden bıraktığımı anlamışsındır düşük mh veriyor ayda 100 TL veriyor değmez dedim bıraktım)

Sonra bir başladı sürücü başlamaya sorun o zamandan beri devam ediyor. Hadi mining'ten dolayı kart bozuldu diyeceğim kart gerçekten düzgün çalışıyor. Tek sorunu sürücü başlamıyor.

Şimdi bunun için değişim yapar mı ASUS?

Çünkü muhtemelen hala garanti devam ediyor. Yoksa kıracağım kafayı bir 2 GB'lik RX 550 daha alacağım CrossFire ile bile olsa kullanacağım. Ki sırf bu sorun yüzünden kaç defa babamla takıştım.
Ne yapmalıyım?
@Addvar
 
Sorununuzu servisle çözmeye çalışın ilk olarak çünkü heyetin karara bağlaması uzun sürüyor baya. Servis eğer yine çözüm sunamazsa o zaman hakem heyetine başvurun. Online ya da direkt kendiniz gidip başvuru yapabiliyorsunuz. Elinizdeki belgelerin niteliği çok önemli. Sorununuzu detaylıca ve fazla laf karmaşası yaratmadan açıklamaya çalışın ve fotoğraflarla da pekiştirin. Kartı aldığın ilk zamandan beri sorunlar yaşıyormuşsun ve kartın servise gittiğine dair raporlar da bulunuyor. Kartı servise hangi nedenlerle gönderdiyseniz o sorunların aynısının hâlâ yaşandığını ve servisin bir çözüm üretmediğini beyan edin. Fakat sorununuzu servisle çözebiliyorsanız daha iyi olacaktır dediğim gibi. Hakem heyetine verecekseniz de kartın garantisinin bitmemiş olmasına da dikkat edin. AMD ile de mail ya da telefon üzerinden de görüşmeyi deneyin. Servisin çözüm olmadığını söyleyin.

Sorununuzu buraya da ingilizce olarak yazın:
 
Sorununuzu servisle çözmeye çalışın ilk olarak çünkü heyetin karara bağlaması uzun sürüyor bayağı. Servis eğer yine çözüm sunamazsa o zaman hakem heyetine başvurun. Online'ya da direkt kendiniz gidip başvuru yapabiliyorsunuz. Elinizdeki belgelerin niteliği çok önemli. Sorununuzu detaylıca ve fazla laf karmaşası yaratmadan açıklamaya çalışın ve fotoğraflarla da pekiştirin. Kartı aldığın ilk zamandan beri sorunlar yaşıyormuşsun ve kartın servise gittiğine dair raporlar da bulunuyor. Kartı servise hangi nedenlerle gönderdiyseniz o sorunların aynısının hâlâ yaşandığını ve servisin bir çözüm üretmediğini beyan edin. Fakat sorununuzu servisle çözebiliyorsanız daha iyi olacaktır dediğim gibi. Hakem heyetine verecekseniz de kartın garantisinin bitmemiş olmasına da dikkat edin. AMD ile de mail ya da telefon üzerinden de görüşmeyi deneyin. Servisin çözüm olmadığını söyleyin.

Sorununuzu buraya da İngilizce olarak yazın:

Anladım. Yani böyle sorun var diye gönderdik (ki gönderme işlemini bizim bir bilgisayarcı var o ilgileniyor çoğunlukla bizim bilgisayarlarda sorun olduğunda) göderdi servise kart çalılıyor bir sorun yok diye söylediklerini söyledi. Bakalım. Bu hafta zaten uğraşmıyorum haftaya bir boşluğum olacak. O zaman uğraşacağım bu olayla. Önce ASUS servisine tekrarda bu sefer kendim göndermeye deneyeceğim veya olmadı iletişime geçeceğim duruma göre onlarla yürütmeye çalışırım belki işi. Şu anda belki cümleleri bayağı mantıksız kurmuş olabilirim kusura bakmayın otobüsü kaçırdım koşarak yetişmeye çalıştım otostop falan şu anda sınava gidiyorum. Kusuruma bakmayın.
 

Geri
Yukarı