Sürülen termal macun yeterli mi?

Lukatmi

Picopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
IMG_6F46F3CE-F025-4EFF-B97C-34129860E571.jpeg

IMG_2B7C7FC8-ADE4-46DC-8D4F-957B940C819B.jpeg

Yeterli olur mu?

Yeterli gözüküyor hocam alttaki metali gormuyorsaniz yeterlidir diye biliyorum.

Hocam güzel sürmüşsünüz. Ayrıca sürer sürmez bilgisayarı topladığınızda yaptığınız ısı testleri net doğru sonuç vermeyebilir. 1 2 gün macunun yerine oturmasını beklemek gerek.

1-2 gün beklemek gerekir yani. Peki teşekkürler.

Hocam güzel sürmüşsünüz. Ayrıca sürer sürmez bilgisayarı topladığınızda yaptığınız ısı testleri net doğru sonuç vermeyebilir. 1 2 gün macunun yerine oturmasını beklemek gerek.

Bu arada 2. fotoğrafta bloğu oturtup kontrol için tekrar açtım biraz az gözükünce sorayım dedim.

Evet. Plakanın yaptığı basınç ve işlemci ısısıyla macun 1 2 gün içerisinde yayılma ve yerine oturma sürecini tamamlıyor çoğunlukla. Macunun kıvamı ve sürüş şeklide de değiştirir tabi bu süreci ama sizin sürdüğünüz güzel. Hangi macunu kullandınız? Laptoplarda Pump-out yapmayan ve ısı iletimi yüksek macunlar daha çok tercih ediliyor.

Arkadaşların dediği gibi gayet iyi. Fakat termal pedler iyi durumda değil. Değişmesini öneririm. Ayrıca laptop nedir acaba? Ekran kartındaki bir adet VRAM olmaması dikkatimi çekti. Bazen arıza nedeniyle alınabiliyor.

Bu arada 2. fotoğrafta bloğu oturtup kontrol için tekrar açtım biraz az gözükünce sorayım dedim.
Hocam kontrol amaçlı açmanız çok iyi bir şey değil. İlk taktığınızda genelde hava kalmaz ama ikinci açtığınızda macunun yayılımını biraz bozduğunuz için hava kalabiliyor. Ama testlerde sorun çıkmazsa ok.

Evet. Plakanın yaptığı basınç ve işlemci ısısıyla macun 1 2 gün içerisinde yayılma ve yerine oturma sürecini tamamlıyor çoğunlukla. Macunun kıvamı ve sürüş şeklide de değiştirir tabii bu süreci ama sizin sürdüğünüz güzel. Hangi macunu kullandınız? Laptoplarda pump-out yapmayan ve ısı iletimi yüksek macunlar daha çok tercih ediliyor.

Thermal Grizzly - Kryonaut Termal Macun - Bilgisayar ve Konsollardaki tüm İşlemcileri, Grafik Kartlarını ve ısı Alıcıları Soğutmak İçin (1 gram) : Amazon.com.tr: Bilgisayar bunu kullandım.

Arkadaşların dediği gibi gayet iyi. Fakat termal pedler iyi durumda değil. Değişmesini öneririm. Ayrıca laptop nedir acaba? Ekran kartındaki bir adet VRAM olmaması dikkatimi çekti. Bazen arıza nedeniyle alınabiliyor.

Hocam kontrol amaçlı açmanız çok iyi bir şey değil. İlk taktığınızda genelde hava kalmaz ama ikinci açtığınızda macunun yayılımını biraz bozduğunuz için hava kalabiliyor. Ama testlerde sorun çıkmazsa ok.

Hocam sürmeden önceki haliyle dereceler çok değişmedi biraz da fanların hızı arttı ama bilmiyorum boşta CPU 53 GPU 47 derece.

1 2 gün bekleyin bakalım hocam. Eğer düzelmezse minik bir spatulayla yayılan macunları kenardan toplayıp yine işlemcinin üzerine tekrar yayabilirsiniz. Tümünü silip tekrar yeni macun alıp sürmenize gerke yok yani.

Sürdüğünüz macun gayet iyi hocam eğer sıcaklıklarda istediğiniz sonucu alamadıysanız termal ped değişebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı