Suleymancı yurtları nasıldır?

Hocam bu FETÖ olayından sonra cemaatlerin içerisinde ne kadar sıkıntılı insan varsa hepsinin hesabı görüldü. Çoğu hapiste şu an. O yüzden artık başınızın yanacağı bir durum yok. Nurcuların ne bankası, ne televizyon kanalı ne de herhangi maddi çıkar için yapılacak bir şeyleri yok. FETÖ, zamanında Risale-i Nur'u kullanarak insanları kandırdı ama sonrasında zaten gereken yapıldı. Kısacası şu an sıkıntı yaşanılacak bir durum yok.

Bence bir nurcuların olduğu bir yere gidip bir bakın ortama, konuşun. O şekilde kararınızı verirsiniz.

Hocam bence çok kesin konuşuyorsunuz.

Cemaat olupta sıkınti olmamasi mukun mu? O tur yerleri neye gore oneriyorsunuz?
Yıllardır gidip geldiğim ve lise 3. Ve 4. Sınıfdada cemaat yurdunda kaldığım için tavsiye ediyorum. Siz ne kadar cemaatlere gittiniz? Elbette aralarında sapkın cemaatler var ama nurcuların böyle sıkıntılı durumları yok. Bir çok kişi sosyal medyada oluşturulan algı üzerine yorum yapıyor. Ben tecrübelerim üzerinden konuşuyorum. Kimsenin beynini falan yıkamıyorlar. Tek gayeleri imanlarını kurtarmak ve İman kurtarmaya vesile olmak.

Yıllardır gidip geldiğim ve lise 3. Ve 4. Sınıfdada cemaat yurdunda kaldığım için tavsiye ediyorum. Siz ne kadar cemaatlere gittiniz? Elbette aralarında sapkın cemaatler var ama nurcuların böyle sıkıntılı durumları yok. Bir çok kişi sosyal medyada oluşturulan algı üzerine yorum yapıyor. Ben tecrübelerim üzerinden konuşuyorum. Kimsenin beynini falan yıkamıyorlar. Tek gayeleri imanlarını kurtarmak ve İman kurtarmaya vesile olmak.
Eminim Atatürk ve Cumhuriyet düşmannisindir icten ice. Bu en buyuk sebep gitmemeleri icin insanlarin. :) Bu arada avrupaya gitmek ister misin? :)

Birkaç sene Süleymancı yurtlarında yatılı olarak kaldım ve bana sorarsan okul derslerine verdikleri önem hoşuma gidiyordu. Süleyman Hilmi Tunahan hakkında saçma hikayeler anlatıyorlardı o kötüydü, onun dışında ben bir sorun görmedim o senelerde. 3 farklı Süleymancı yurdunda kaldım 1 tanesinden ilk gün kovuldum, 2. Gittiğim muhteşemdi, 3. Gittiğim okul derslerine çok önem veriyordu ama bunun yanında 2. Hariç hepsi dini değerlere ve hikayelere çok önem veriyordu. Bence gidip 1 2 ay deneyebilirsin en azından tecrübe olur ama sakın bağlanma, o tatlı dile kandığın an bittin demek.

Çok dindar da olsan gitme. Dindar değilsen de gitme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı