Sultan papağan alınır mı?

• Konuyu başlatan xBN
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 26
  • Görüntüleme 5.185
Ortalama büyüklükte bir muhabbet kuşu kafesi de yetecektir. Alıştırırsan sevdirir ama biraz uğraştırabilir.

Ben olsam cennet papağanı bakardım ama o da alınabilir.

Bende var akıllı ama her gün çekirdek ve salatalığını vermezsem 1 hafta boyunca ısırıyor. Bir daha kuş alacak olsam muhabbet kuşu alırdım.

Kafesten dışarı mı? Yoksa sokağa mı?

Bunun gibi bir şey olabilir. Örnek olarak attım almak zorunda değilsiniz.

Bir de kuşlar için çekirdek oluyor, onlardan da alabilirsiniz.

Suya damlatılan vitaminlerden de alabilirsiniz.

Bir de kuşçudan alacaksanız, "Bu kuş ısırmaz." derse o kuşu almayın. Bana böyle diyip hasta kuşu satmıştı, hayvan uçamıyordu bile.

Bir ara bizde vardı, dişisi konuşmuyor ve sadece ötüyor ancak bu o kadar yankılı ve yüksek ki yan komşuya rahatsızlık verebilir düzeyde. Yıkanmaya alışık olması lazım zira bizimki bize geldiğinde alışık değildi, ben bazen zorla yıkıyordum ve sık yıkanmadıkları taktirde çok ağır kokuyorlar. Büyük olduğu için evin salonu haricinde uçma konusunda biraz sorun yaşıyor, haricinde bir muhabbet kuşu gibi hatta kendi büyük kafesinden çok muhabbet kuşumuzun kafesine giriyordu. Erkek olanı bence daha doğru bir tercih ancak en doğrusu cennet papağanı gibi farklı papağan türlerine bakmak.

Dosya Ekleri

• IMG_20190810_200948.jpg
    IMG_20190810_200948.jpg
    186,1 KB · Görüntüleme: 164
Bende var akıllı ama her gün çekirdek ve salatalığını vermezsem 1 hafta boyunca ısırıyor. Bir daha kuş alacak olsam muhabbet kuşu alırdım.

Var bende.

Bir ara bizde vardı, dişisi konuşmuyor ve sadece ötüyor ancak bu o kadar yankılı ve yüksek ki yan komşuya rahatsızlık verebilir düzeyde. Yıkanmaya alışık olması lazım zira bizimki bize geldiğinde alışık değildi, ben bazen zorla yıkıyordum ve sık yıkanmadıkları taktirde çok ağır kokuyorlar. Büyük olduğu için evin salonu haricinde uçma konusunda biraz sorun yaşıyor, haricinde bir muhabbet kuşu gibi hatta kendi büyük kafesinden çok muhabbet kuşumuzun kafesine giriyordu. Erkek olanı bence daha doğru bir tercih ancak en doğrusu cennet papağanı gibi farklı papağan türlerine bakmak.

Onlar konuşuyor mu özellikleri neler ve ne kadardır?

6 yıldır sultan papağanı besliyorum. Sana tavsiye edeceklerim ilk olarak hayatın da hiç kuş beslemediysen sultan papağanı alma.
Eğer beslediysen de ses olarak muhabbet kuşunda hallice bir ötüşü,sesi var. Tabi rahatsız edecek düzeyde mi bence az edebilir ancak bana göre tip olarak da karakter olarak da çok sevimliler.
Bunun yanın da Sultan papağanları papağanlara göre küçük olsalarda normal kuşlara göre büyük kanatlılar. Aldığın kafesin küçük olmamasına dikkat et. Yine kullandığın yemlerin kap kacakların sağlam ve kaliteli olması çok önemli. Kuş için bazı elektrolit, vitamin ve probiyotik takviyesi çok önemli.
Bunlar genel olarak kuş alırken olmazsa olmaz şeyler. Başkası yok ben bunu almadım şunu kullanmadım ama kuşum sağlıklı derse de inanma. Tek inanmam gereken onların seçme şansı yok, senin seçme şansın var.

Nereden almamı önerirsiniz.

6 yıldır sultan papağanı besliyorum. Sana tavsiye edeceklerim ilk olarak hayatın da hiç kuş beslemediysen sultan papağanı alma.
Eğer beslediysen de ses olarak muhabbet kuşunda hallice bir ötüşü, sesi var. Tabii rahatsız edecek düzeyde mi bence az edebilir ancak bana göre tip olarak da karakter olarak da çok sevimliler.
Bunun yanın da sultan papağanları papağanlara göre küçük olsalarda normal kuşlara göre büyük kanatlılar. Aldığın kafesin küçük olmamasına dikkat et. Yine kullandığın yemlerin kap kacakların sağlam ve kaliteli olması çok önemli. Kuş için bazı elektrolit, vitamin ve probiyotik takviyesi çok önemli.
Bunlar genel olarak kuş alırken olmazsa olmaz şeyler. Başkası yok ben bunu almadım şunu kullanmadım ama kuşum sağlıklı derse de inanma. Tek inanmam gereken onların seçme şansı yok, senin seçme şansın var.

Önceden besledim, şu anda muhabbet kuşu besliyorum.

Eğer beslediysen de ses olarak muhabbet kuşunda hallice bir ötüşü,sesi var. Tabi rahatsız edecek düzeyde mi bence az edebilir ancak bana göre tip olarak da karakter olarak da çok sevimliler.
Bunun yanın da Sultan papağanları papağanlara göre küçük olsalarda normal kuşlara göre büyük kanatlılar. Aldığın kafesin küçük olmamasına dikkat et. Yine kullandığın yemlerin kap kacakların sağlam ve kaliteli olması çok önemli. Kuş için bazı elektrolit, vitamin ve probiyotik takviyesi çok önemli.
Demeyi unuttum. Eğer kuşunu iyi eğitirsen ıssırmaz ve her yerine dokunmana izin verir. Ancak kimi kuş da karakter olarak kendisini sevdirmez. Şuan ki benim eleman bu şekilde :D Evin reisi gibi ne zaman çekirdek yesek aşağı iniyor çekirdeğini yiyor sonra uyumaya gidiyor. Az huyundan suyundan da anlamak önemli ve tecrübe isteyen bir kuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı