Arkadaşlar merhaba, normalde iki tane muhabbet kuşu besliyordum. Bu kuş türü hakkında pek bir fikrim yok, internet üzerinde resimlerini gördüm. Sevimli geldi bana açıkçası Fiyatlarına baktığım kadarıyla 400-1200 TL arasında değişen bir fiyatı var. Şimdi iki tane sorum olacak:
Sultan Papağanı beslenmeli mi?
Bir de Pet Shop üzerinden mi yoksa bir başka yerden mi alınmalı? Bir Technopat konusunda gördüm de Pet Shop üzerinden almayı önermemiş. Acaba neden önermemiş olabilir?
Alınmamalı, hayvanlar ticaret ürünü değildir. Kuş sahibi insanlardan sahiplenebilirsiniz.
Muhabbet kuşu tecrübeniz varsa sultan papağanı da beslersiniz rahatça.
Alınmamalı, hayvanlar ticaret ürünü değildir. Kuş sahibi insanlardan sahiplenebilirsiniz.
Muhabbet kuşu tecrübeniz varsa sultan papağanı da beslersiniz rahatça.
Sultan papağanlarının bakımı, muhabbet kuşlarından daha meşakkatli diye duymuştum; halihazırda sultan papağanı besleyen birisinden bilgi almanızı öneririm. Bunun dışında satın almak yerine sahiplenin, hiç yoktan iyilik yapmış olursunuz.
Sultan papağanlarının bakımı, muhabbet kuşlarından daha meşakkatli diye duymuştum; halihazırda sultan papağanı besleyen birisinden bilgi almanızı öneririm. Bunun dışında satın almak yerine sahiplenmenizi öneririm, hiç yoktan iyilik yapmış olursunuz.
4 yıldır erkek sultan papağanım var. Aşırı duygulu hayvanlar. Sürekli ilgi göstermeniz gerekiyor. Pisliği ve tüy dökümü muhabbet kuşlarıyla kıyaslanmayacak kadar fazla.
Arkadaşımda sultan papağanı vardı ve ilgilenmediğinde kuş kendisine zarar veriyordu. Biraz duygusallar ve çok ilgi isteyen kuşlar. Bakımı zor. Eğer ilgilenebilecek vaktiniz varsa seve seve sahiplenebilirsiniz.
Hayvan sahiplenmek vakit isteyen bir süreç. Her zaman karşınıza çıkmıyor, internetten ürün bakar gibi araştırmak da sonuç vermiyor çoğunlukla. Çeşitli sosyal mecralardan takip etmeniz gerekli, artık bakamayacak olanlar, yavrulatanlar vs. sahip aramak aracıyla buralara koyuyorlar.