Sultan papağanı mı yoksa muhabbet kuşu mu?

@Sgt Roach bir deneyin bakalım. Geri dönüşünüzü de bekliyorum, buralardayım. Kafesine de günlük bir tane bırakmanız yeterlidir, bir tanesini bir gün içerisinde bitirir.

Hocam kafesin kapağını açıp dal darını elime koydum parmağıma tırmanıp yemeye başladı sonra kafese koydum dal darını orada yiyor şu an.
Şoyle anlatayim. 1 yasinda sultan papaganim var ilk gunlerde ustune fazla gitme kuslar cabuk stres olan hayvanlardir. Odada yalnız birakma en cok bulundugun bir odada kusun alismasini saglaman gerek. Bu 4 5 gun icinde kusla ilgilen ama el temasina fazla girme. Elinle dal dari verebilirsin. Kafesin yakinlarinda cok ses yapacak bir alet olmasin haporler gibi. Bu surec biraz sabir gerektiriyor. Suyunu her gün yenile kaynatilmis suyu olmasi daha saglikli olur (tabii ki soguduktan sonra). 4-5 gunun sonunda kafesin kapisini AC ve kendisinin cikmasina izin ver eger kendisi cikmazssa kapi yonune dogru kusu elinle gonermeye calis. Ciktiktan sonra eger daha 1 2 ayliksa fazla ucamaz o yuzden dikkatli olmaniz gerekli dusme/carpma ihtimaline karsi. Dışarıda biraz kendi halinde birakin. Dal dari vermeye calisin ama unutmayin ki size 2 3 gunde alismazlar. 1 2 aya kadar alisma suresi uzar belki de daha cok olur. Simdi kus dışarıda uctu ve tekrar kafese alacaksiniz bu islemde sakın elinizle yakalamaya calismayin. Bu islem sizi cok terletecek ama tunegi kafesten çıkarıp kusu ustune almaya calisin sonra kafese koyun ve ilgiyi kesmeyin. Eger baska merak ettiginiz bir şey varsa cekinmeyin.

Ekleme: Eger kusu ilk gunlerde cikarirsaniz size baglanamaz. Tel istegi kacmak olur.

Hocam dal darı koydum elime tırmanıp yemeye başladı sonra kafesin içine koydum kendisi girdi orada yemeye başladı su ise her gün ılık olarak koysam olur mu?

Hocam kafesin kapağını açıp dal darını elime koydum parmağıma tırmanıp yemeye başladı sonra kafese koydum dal darını orada yiyor şu an.

Hocam dal darı koydum elime tırmanıp yemeye başladı sonra kafesin içine koydum kendisi girdi orada yemeye başladı su ise her gün ılık olarak koysam olur mu?
Yasadiginiz sehirdeki su temizligini bilemiyorum ama en saglikli yontem kaynamis su. Kanadiktan sonra sogumaya birakin normal duzeye gelince verebilirsiniz. Mesela ben kaynatilmis suyu 500-1000 ml arasi cam siseye koyuyorum kendisi soguyor her sabah sulugunu yikayip su veriyorum.

Yasadiginiz sehirdeki su temizligini bilemiyorum ama en saglikli yontem kaynamis su. Kanadiktan sonra sogumaya birakin normal duzeye gelince verebilirsiniz. Mesela ben kaynatilmis suyu 500-1000 ML arasi cam siseye koyuyorum kendisi soguyor her sabah sulugunu yikayip su veriyorum.

Hocam içme suyunu kaynatıp koysam ılıyana kadar olur mu peki?

@Sgt Roach ışığı kapattığınız zaman kafesin içerisinde hareketsiz durur. O ara uyur o da.

Anladım hocam şu an birbirimizle bakışıyoruz kuş ile.😅
Kusun cok gece kalmasina izin verme genelde bizlere bakaral daha cabuk uykulari gelir. Bu yuzden saat 10 olduktan sonra odamda isik acik oldugu icin ustunu kapatiyorum. Kendisi dinleniyor.

O zaman saat 10 olduğunda kafesin üstünü örteyim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı