illumemati
Hectopat
Daha fazla
Hocam ne yazık ki 15 yıl beraber yaşadığım papağanım bu sabah saat 6: 45 de çırpınarak ve çığlık atarak öldü.Benimki de dişiydi. 27 Şubat 2022'de aldım. Petshopcudan erkek diye almıştım ancak dişi çıkmıştı. Başlarda konuşturmak için uğraşmıştım, sonra anladım ki dişiymiş. Konuşmama sebebi buymuş. Petshopcuya durumu anlattığımda, değiştirebileceğini söylemişti ancak ben değiştirmedim. Dostumun psikolojisiyle oynamak istemedim çünkü bana ve benim ortamıma çok alışmıştı. Dostumun ömrü yettiğince bakmaya karar verdim. Vadesi bu kadarmış, elimden geleni yaptım. Acı gerçek: Bir gün hepimiz öleceğiz ve toprak olup gideceğiz. Sabah olmasını bekledim. Yeni gömdüm ve sizin mesajınızı gördüm. Sizle konuşmak iyi geldi, teşekkür ederim ve sultan papağanları ortalama 10-15 yıl yaşıyor. Sizin kuşunuz bayağı yaşlanmış, her türlü duruma karşı hazır olun derim. Benim de muhabbet kuşu 7 yaşında. Muhabbet kuşlarının ortalama ömürleri de 5-8 yıl.
Normalde sürekli kanat çırpardı kafesinde ve ayağının biri hafif felçli olduğu için dengeyi kaybedip düşerdi .
Ama bugün öyle olmadı düştü ve acıyla çığlık atarak can verdi yavrum.....
Hemen elime aldım kanadı kafesin dibine sıkılmıştı çıkardım ama nafile nefes almıyordu ve bir yandan ağlıyorum , bir yandan da ellerimin titremesini durdurmaya çalışıyordum ama olmadı. Yavrum gözlerimin önünde can verdi gagası mosmor oldu ama kendisi hala sıcaktı biraz uğraştım bekledim belki bayılmış olabilir diye ama sonunda ikna olup toprağa gömdüm. Keşke son kez sarıp koylasaydım...