Sultan papağanının cinsiyeti nedir?

ajmerls

Femtopat
Daha fazla  
Papağan aldım cinsiyetini bilmiyorum, söyler misiniz?

Dosya Ekleri

• IMG-20240817-WA0018.jpeg
    IMG-20240817-WA0018.jpeg
    84,8 KB · Görüntüleme: 176
Son düzenleyen: Moderatör:
Sultan Papağanlarının cinsiyeti tak diye belli olmaz. Bir kuşçuya götürmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bir fotoğraftan tahmin edemeyiz. Benim de sultan papağanım vardı cinsiyeti ne bilmiyordum, adını unisex koydum 😅

Papağan aldım cinsiyetini bilmiyorum, söyler misiniz?
Bir yöntem olarak, gözle inceleme yapmak oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu yöntemde, papağanın gözlerinin rengine ve şekline dikkat edilir. Dişi Lutino Sultan Papağanlarının genellikle gözlerinin iris kısmı daha koyu bir renge sahiptir. Erkeklerde ise gözlerin iris kısmı daha açık bir renge sahiptir. Bu nedenle, gözlerin renk ve şekil farklılıklarını gözlemlemek cinsiyet belirleme açısından faydalı olabilir.

Bunun yanı sıra, şekil ve boyut farklılıklarını gözlemlemek de cinsiyet belirleme yöntemlerinden biridir. Dişi Lutino Sultan Papağanları genellikle erkeklere göre daha büyük ve iri bir yapıya sahiptir. Ayrıca, dişi papağanların kafalarının üstünde bir tüy yumruğu bulunurken, erkeklerde bu yumruğun olmadığı görülür. Bu gibi fiziksel farklılıkları dikkate almak da cinsiyet belirlemede işe yarayabilir.

6 aydan küçükse anlaman zor ama bu yöntemler yaygınmış.

Dişi bu. Sultan Papağanlarının cinsiyeti gaga renginden anlaşılamaz, mümkün değil bu. Muhabbet kuşu olsaydı anlaşılırdı. Saçı dimdik, saçından dişi olduğu anlaşılabilir. Dişiyi kendinize alıştırabilirsiniz fakat konuşmaz o. Konuşması çok düşük ihtimal. Erkek Sultan Papağanı alsaydınız konuşurdu o. Saçı da hafif geriye ya da öne doğru eğik olsaydı erkek olduğunu söylememiz mümkündü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı