Sultan vahdettin han için tarafsız kitap önerisi

@Kayra342727 Ahmet Anaplı bunu neye dayanarak söylüyor? Yalan yanlış, kimsenin başvurmadığı belgelere dayanarak kaldı ki kendisi o yanlış belgeleri bile çarpıtıp koymuş. Fevzi Paşa'nın söylediklerinden Fevzi Paşa'nın haberi var mı acaba? Ahmet Anaplı denen adam en son Atatürk'e sövdükten sonra savcıya "yok ben öyle demek istemedim" diye kıvıran ve bu ülkede tarihle adam akıllı ilgilenen kimsenin başvurmadığı biri. Ha banane, sevmezse sevmesin ben belgeye bakarım, e o da yanlışsa ne kabullenecem bu herifin dediklerini?

Osmanoğlu ailesinin anlatımlarına göre Vahdettin tüm bu olayların ardından yaptığı bazı şeylerden pişmân olmuştur ve Atatürk'e de büyük saygı beslemektedir. Hain midir? Vallahi hain sözcüğünün tanımına göre değişir. En hafifinden şunu diyelim, korkaktır, biraz da ahmaklık etmiştir. Bu ahmaklığı da eğitimsizliğinden, kime güveneceğini bilememekten ve gene korkaklığından ileri geliyor olabilir.

Vahidettin'in ne olduğunu, müttefik Alman/Bulgar gemisine veyahut da barış antlaşması ile savaş halimiz sona eren Rus gemisine değil de halen savaşta olduğumuz, düşmanımız İngiltere gemisine; üstelik kendi milletinden korktuğunu beyan ederek atlayıp gitmesi çok net anlatıyor. Bakınız, aynı şeyi Son Halife Abdülmecid Efendi hakkında veya diğer şehzadeler hakkında söyleyemeyiz. Aslanlar gibi vatanlarında kalmış ve vadeleri bu ülkede dolana dek görevlerini ifa etmişlerdir.

Vahidettin'in ne olduğunu, müttefik Alman/Bulgar gemisine veyahut da barış antlaşması ile savaş halimiz sona eren Rus gemisine değil de halen savaşta olduğumuz, düşmanımız İngiltere gemisine; üstelik kendi milletinden korktuğunu beyan ederek atlayıp gitmesi çok net anlatıyor. Bakınız, aynı şeyi Son Halife Abdülmecid Efendi hakkında veya diğer şehzadeler hakkında söyleyemeyiz. Aslanlar gibi vatanlarında kalmış ve vadeleri bu ülkede dolana dek görevlerini ifa etmişlerdir.
İstanbulda başka gemi yoktu ki? İngiliz gemisinden başka çaresi yoktu zaten ülkeden ayrılmasını başka komutanlarda istedi aklıma gelmiyor ama istersen bulup söylerim.

Vahdettin kurtuluş savaşı devam ederken 5.karısıyla yıldız sarayında düğün yapmıştır. Özetle böyle bi adamdır.

İstanbulda başka gemi yoktu ki? İngiliz gemisinden başka çaresi yoktu zaten ülkeden ayrılmasını başka komutanlarda istedi aklıma gelmiyor ama istersen bulup söylerim.
Başka gemi yokmuşta bilmemneymiş. Kaçmayacaksın bu kadar basit.

Bunları buldum;

Kendi fikrim. Doğru düzgün tarih bilgileri edinmek zor olabilir. Hepsi taraflı yada baskıcı bir görüşle yazılmış. Güzel vakit geçirmek için ve tarihi anlamak için araştırılabilir ama sosyal medyada ona buna laf sokacam ya da ben haklıyım sen haksızsın gibi şeyler için kullanılacaksa anlamsız, çünkü doğru bilgiye ulaşmak zor.

Günümüz dünyasında da bu bilgiler kaostan başka bir şey oluşturmaz (ayrımcılığı tetikliyor ve iç savaşa götürebilir) ve ileri götürmez insanı. Tarihini bilmeyen kendini bilmez şeysine de hiç katılmıyorum.

Son düzenleme:
Vahdettin kurtuluş savaşı devam ederken 5.karısıyla yıldız sarayında düğün yapmıştır. Özetle böyle bi adamdır.

Başka gemi yokmuşta bilmemneymiş. Kaçmayacaksın bu kadar basit.
Öldürmekle tehdit ediliyor adam sadece kendi rızası ile değil başkaları tarafındanda ülkeden ayrılmasını isteniyor.

Öldürmekle tehdit ediliyor adam sadece kendi rızası ile değil başkaları tarafındanda ülkeden ayrılmasını isteniyor.
Savaş devam ederken,5. Karıyı almaya çalışıyorsun 60 yaşındasın 18 yaşında kadınla yıldız sarayında düğün düzenliyorsun..Bu saatten sonra kaçarsan bu duruma düşersin.şerefinle öleceksin yada kaçtı diyecekler seçim onundu...

Her şey bitip de milli mücadele komutanları İsatanbul'a geldiği zaman Atalarımız gibi cenk etmeliydik diyor. Kendisi de biliyor hatalı olduğunu. Ödlekler de haindir, kusura bakma.

"Ama korkmuş" bizene abi. Bizene. Biz psikolok muyuz, adamın anası mıyız? Yaptıklarının kılıfı ödlekliği ise durum daha kötü. Hem milletin sayesinde 5 karı geçindirecek, saraylarda yaşayacak paran var, millet seni adam ediyor ama sen yeri geldiğinde o millete sırtını dönüyorsun. Niye? Korktum. Defol o zaman. Romanov ailesi gibi kurşuna dizebilirdik de. Ödleklerden kahraman olmaz. Nöbet tutan bir askeri teröristler esir alsa ve onu korkutarak ağzından özel bilgiler alsa o askere ne deriz? Hain. Ay ama korkmuş diyen çıkmaz. He "Vahdettin'in yerinde olsan sen korkmayacak mıydın" belki korkardım, korkarsam da hain olurdum.

Mesela başka bir şey; Anadolu'daki subaylar hakkında idam fermanları çıkıyor, kara propagandalar yapılıyor ve bu subaylar vatanı kurtardıktan sonra gelip de "padişahım çok yaşa" demez. Profilindeki Enver Paşa Batum'dan Andaolu'ya geçse ve aynı başarıları gösterebilseydi o da padişaha biat etmezdi kaldı ki vahdettin öncesinde biat etmeyip padişahı kukla yapmış adamdan bahsediyoruz.

Atatürk ve subaylar arasında tartışma cumhuriyet konusunda değil 1924 anayasısında çıkıyor. Dediğim gibi paşaların ezici çoğunluğu idareyi Osmanoğlu ailesine bırakmak istemiyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı